Elevii vor invata despre incalzirea globala

Prichindeii de gradinita, elevii si cadrele didactice vor invata despre incalzirea globala si despre protejarea mediului inconjurator.

In cadrul programul „Tineri ambasadori impotriva schimbarilor climatice”, ei pot urma un curs optional, ocazie cu care vor afla amanunte despre efectele climaterice ale incalzirii globale si ce trebuie facut pentru protejarea mediului.

Programul „Tineri ambasadori impotriva schimbarilor climatice”, derulat de Ministerul Educatiei, are ca scop informarea asupra fenomenului incalzirii globale prin instruirea cadrelor didactice si organizarea de cursuri pe aceasta tema. Elevii de gimnaziu pot participa la concursuri pe aceasta tema si pot organiza campanii de constientizare.

Proiectul presupune introducerea de cursuri optionale in scoli si gradinite, adresate prescolarilor, elevilor din clasele primare si celor din gimnaziu. Potrivit ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, ideea a plecat de la un proiect pilot din Oradea, implementat impreuna cu Ministerul Mediului, care a avut rezultate foarte bune. In acest sens, ministrul Educatiei a semnat in august 2007 un ordin privind introducerea materiei optionale privind protejarea mediului in scoli, iar in decembrie 2007 a urmat un alt ordin, care prevedea editarea de ghiduri pentru cadrele didactice, dar si caiete indrumatoare pentru elevi. „Manualele elaborate in colaborare cu Ministerul Mediului au fost finalizate inca din vara anului trecut. Acum le vom tipari si speram ca la anul sa le vedem in scoli”, a declarat Adomnitei.

Ministrul Mediului, Atilla Korodi a declarat ca educatia mediului ar trebui introdusa in scoli dupa modelul european „Green Box”, care prevede introducerea educatiei ecologice in fiecare materie. „Ministerul Educatiei trebuie sa decida in ce materii sa fie introduse elementele privind mediul”, a spus ministrul Korodi.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *