Enel Green Power a investit 330 mil. euro in proiecte eoliene pe piata locala

Eoliene
Eoliene
Enel Green Power a investit 330 mil. euro in proiecte eoliene pe piata locala

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a gru­pu­lui italian Enel, cel mai mare distribuitor privat de electricitate din Romania, a investit anul trecut 330 mil. euro in proiecte eoliene pe piata locala. Romania a devenit astfel cea mai importanta destinatie pentru investitiile Enel in energie verde, dupa cum arata datele grupului italian.

„Cresterea in total in regiunea Italiei si a Europei s-a bazat mai ales pe intrarea in functiune a parcurilor eoliene din Romania (205 MW), Italia (91 MW), Franta (64 MW) si Grecia (43 MW) si a parcurilor solare din Italia (53 MW)”, se arata in datele furnizate de Enel Green Power.
Pentru a instala aceasta capacitate, Enel Green Power a investit in Romania 330 de milioane de euro anul trecut, suma considerabil mai mare fata de cele 75 de milioane de euro alocate pietei locale in 2010.

„In plus, in aceasta perioada (2011 – n. red.) au fost achitate comi­sioane de succes in valoare de 99 de milioane de euro pentru proiectele achizitionate in Grecia (61 mil. euro) si Romania (38 mil. euro)”, potrivit Enel Green Power.

Potrivit celor mai recente informatii disponibile, la finele primului trimestru capacitatea instalata a parcurilor eoliene detinute de Enel in Romania va ajunge la 292 MW. Patru dintre cele cinci parcuri sunt localizate in Dobrogea, zona cunoscuta pentru potentialul eolian foarte bun, iar cel de-al cincilea proiect este amplasat in Moldova Noua, judetul Caras-Severin. Enel devine astfel unul dintre cei mai mari investitori in energia verde in Romania, alaturi de CEZ sau Energias de Portugal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *