Energ Energia Regenerabila 2012 25-27 aprilie 2012, Expo Arad International, Arad

Energ Energia Regenerabila 2012 25-27 aprilie 2012, Expo Arad International, Arad

ENREG ENERGIA REGENERABILA®, targul pentru energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari va asteapta intre 25-27 aprilie 2012, la Expo Arad International. In doar patru ani, ENREG a stabilit o reputatie nationala si internationala solida, devenind evenimentul conducator din Euro regiunea Romania, Ungaria si Serbia in domeniul energiei regenerabile. In ciuda crizei financiare, ENREG a reusit sa aduca la un loc aproximativ 90 de expozanti din 12 tari europene in cautarea parteneriatelor in Romania si oferind noi locuri de munca.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, pentru perioada 2011-2035, sursele regenerabile de energie vor ajunge in 2035 la o pondere de 41% din productia de electricitate la nivel national, in paralel cu cresterea ponderii energiei nuclearelectrice, ce va acoperi 37% din total. Este prevazuta o investitie de peste 30 miliarde de euro pentru producerea celor 14.800 MW de energie electrica din energie nucleara si din surse de energie regenerabila, pana in 2035. Totodata, conform datelor Transelectrica, in prezent in Romania exista parcuri fotovoltaice cu o capacitate de doar 2 MW, microhidrocentrale de 400 de MW si instalatii pe biomasa de 25 de MW, iar pentru urmatorii ani sunt anuntate proiecte pentru instalarea de parcuri fotovoltaice cu o capacitate de pana la 300 de MW.

Cel mai mare si semnificant eveniment din domeniul energiilor regenerabile din euro regiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa va asteapta anul acesta cu aproape 90 de expozanti din 12 tari europene, in 2 pavilioane expozitionale si 2500m² spatiu de expunere, care vor prezenta produsele si serviciile lor din toata gama de energii regenerabile.

Un spatiu special in cadrul targului va fi Parcul Solar, o zona amenajata expozantilor din domeniul energiei solare. Acesta va gazdui peste 35 de expozanti, care isi vor prezenta produsele si serviciile si vor putea fi gasiti mult mai usor de vizitatorii de specialitate.

Pentru prima data la ENREG, vor fi prezenti printre expozanti si reprezentanti ai BRD Timisoara si BCR Bucuresti, oferind posibilitati de finantare in proiectele de energie regenerabila. Printre expozanti se afla si compania Tractebel Engineering care va oferi consultanta tehnica gratuita clientilor RoSEFF (facilitatea de finantare pentru IMM-urile din Romania) si un grant UE de pana la 150.000 de Euro.

In cele 3 zile ale targului si-au anuntat prezenta membrii unei delegatii din Serbia de la Secretariatul Provincial al Voivodinei de Energie si Resurse Minerale, precum si reprezentanti ai Ambasadei Romaniei in Ungaria, Consulatului General al Serbiei si a Camerei de Comert si Industrie din Budapesta.

In paralel cu targul vor fi organizate numeroase conferinte si workshopuri de specialitate cu subiecte de energie regenerabila, in cadrul carora se vor prezenta peste 60 de lucrari in cele 3 zile ale evenimentului. Acestea vor trata tematici ca: energia solara, eficienta energetica, bioenergia, hidroenergia si energia din lemn. Printre cei care vor sustine discursuri in cadrul acestor conferinte se numara reprezentanti ai: TRANSELECTRICA S.A., AROS Solar Technology din Italia, PEV din Italia, REFUsol GmbH din Germania, Ministerului Mediului si Padurilor, Ministerului Agriculturii si Dezvolarii Rurale, ARmHE, Agentiei de Eficienta Energetica din Republica Serbia, Asociatiei de Case Pasive din Romania, ALUMIL ROM INDUSTRY S.A., AREL, Schneider Electric Romania si multi altii.

ENREG ENERGIA REGENERABILA® a obtinut si in acest an sprijinul Ministerului Mediului si Padurilor si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe langa alte institutii si asociatii nationale si internationale. Sponsori precum: AROS SOLAR Technology, Gunther Wood si Productie Energie Verde sustin evenimentul.

Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expozitii, face parte din Grupul REECO cu firma mama in Germania si filiale in Salzburg, Austria, Bruxelles, Belgia, Varsovia, Polonia, Budapesta, Ungaria si Arad, Romania. Din 1997, aproximativ 50,000 de experti din 70 tari participa la targurile si conferintele organizate de REECO. Gasiti mai multe detalii pe www.energy-server.com.

Pentru mai multe informatii despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteti vizita website-ul targului www.enreg-expo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *