Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia

Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia
Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia

Inca din 2009 municipalitatea din Avrig face demersuri pentru ca orasul sa devina primul din Romania independent energetic, folosind doar energia regenerabila, verde. Sursele regenerabile detin un potential energetic important si ofera disponibilitati nelimitate de utilizare pe plan local si national.

Energie verde-Avrig-intalnireAvrigul a primit in aceasta saptamana vizita unei delegatii din Austria. Oaspetii, 25 la numar, au fost interesati de proiecte de investitii in Romania. Delegatia a fost insotita de atasatul pentru probleme sociale al Ambasadei Austriei la Bucuresti, doamna Barbara-Wiebke Schofnagel. Oaspetii Austrieci au vizitat Primaria Avrig si resedinta de vara a Baronului Samuel von Brukenthal. In cadrul acestei vizite, oaspetii au asistat la o prezentare a Programului Energetic Avrig si a Programului Renergy, care este inca in derulare. Prezentarile au fost sustinute de Mirela Petrar, coordonatoarea Programului Energetic Avrig, Cristina Aldea, manager proiect Renergy si Camelia Georgescu, ofiter de comunicare in cadrul proiectului. Invitatilor le-au fost prezentate posibilitatile de dezvoltare ale Programului Energetic Avrig, obiectivele celor doua proiecte, dar si realizarile din cadrul Renergy.

“Comisia Europeana a initiat, in iulie 2002, propunerea de promovare a productiei combinate de energie electrica si termica pe baza de combustibili fosili si de valorificare a surselor regenerabile de energie si a deseurilor. De asemenea, isi propune sa puna in practica programul de reducere a emisiilor de carbon cu 20%, iar Romania se numara printre statele care vor fi supuse presiunii investitiilor in surse regenerabile de energie”, a declarat Arnold Klingeis, primarul orasului Avrig.

Programul Energetic Avrig

Primaria Avrig a initiat dezvoltarea unui concept, pornit de la nevoia de a pozitiona economia locala a Avrigului intr-o directie relevanta si durabila pe termen lung. Deoarece potentialul regiunii ofera posibilitatea producerii energiei electrice si termice din biomasa, biogaz, solar si hidro si de asemenea permite realizarea culturilor ecologice, revigorand astfel un domeniu important, agricultura, creand locuri de munca si contribuind la integrarea sociala a unor categorii defavorizate, modelul unei astfel de regiuni poate fi replicat eficient nu doar la scara locala, cat mai ales la scara regionala sau in multe alte zone ale Romaniei. Exploatarea rationala a resurselor, protejarea mediului inconjurator in armonie cu relansarea si regenerarea economica a comunitatilor locale, pot fi definite prin conceptul Programului de Energie Locala — ca si obiective viabile, realizabile si generatoare de beneficii sociale, economice si de mediu.

Despre RENERGY

RENERGY este un proiect de cooperare de intensitate medie axat in principal in jurul valorii de schimb de experienta si diseminare, dezvoltarea unor abordari noi, cu activitati bazate pe transferul de bune practici si dezvoltarea de planuri de implementare. Obiectivul general al RENERGY este de a imbunatati, prin cooperarea interregionala, si de a eficientiza abordarea politicilor locale/ regionale de energie durabila, ca un raspuns la strategiile generale ale UE si a angajamentelor, in special Strategia Energetica in 2020 ale UE. Crearea de conditii mai bune pentru investitii in economie verde va contribui, de asemenea, la cresterea economica, crearea de locuri de munca si a calitatii vietii.

Primaria Avrig
primaria-avrig.ro

URMĂTOR >

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente