Esti dator Terrei! Semneaza petitia „2 lei sticla, un leu PET-ul!”

E?ti dator Terrei! Semneaz? peti?ia pentru a sus?ine campania „2 lei sticla, un leu PET-ul!”
Esti dator Terrei! Semneaza petitia pentru a sustine campania „2 lei sticla, un leu PET-ul!”
Esti dator Terrei! Semneaza petitia pentru a sustine campania „2 lei sticla, un leu PET-ul!”

Esti dator Terrei! Stii asta? Azi consumam de la natura „pe datorie” bunurile si serviciile de care avem nevoie ca sa supravietuim. Impactul consumului excesiv al resurselor naturale este vizibil cu ochiul liber: lipsa apei, desertificare, scaderea productivitatii solului, defrisare si fenomene extreme cauzate de disparitia padurilor, disparitia speciilor, schimbari climatice etc. 

Acum, populatia de pe intreg Pamantul a epuizat toate resursele naturale pe care planeta le poate genera intr-un an. Daca nu vrei sa fii partas la declinul Terrei, Infomediu Europa are o solutie pentru tine: alatura-te campaniei „2 lei sticla, un leu PET-ul”!

Semnand petitia initiata de revista Infomediu Europa ai o sansa sa-ti platesti datoria fata de Pamant si, totodata, poti salva resursele Terrei, protejand mediul inconjurator. Cum? Simplu: recicleaza ambalajele! Daca vom continua sa le aruncam, nu vom castiga nimic. Nici la nivel individual, nici la nivel de tara, ci dimpotriva. Sa dam valoare ambalajelor!

Revista Infomediu Europa a lansat deja o provocare fara precedent si autoritatilor romane responsabile de protejarea mediului. Este vorba despre eficientizarea sistemului de colectare selectiva, reciclare si reutilizare. Sunt trei concepte care, in ultimii ani, au dat adevarate batai de cap atat guvernantilor nostri, autoritatilor din domeniu, cat si celor care activeaza in aceste industrii. Uniunea Europeana este, de asemenea, sensibila la protectia mediului. Mai ales din cauza lipsei, din ce in ce mai acute, a resurselor naturale, anticipata de majoritatea specialistilor din domeniu.

Europa sustine ca singura solutie pentru preintampinarea dezastrului este reciclarea deseurilor si reintroducerea acestora in piata ca materie prima. O posibila varianta viabila ar fi ca autoritatile sa dea valoare ambalajelor.

Cum insa? In cel mai simplu mod posibil. Sa introduca, de pilda, garantia pe ambalaj – fie el sticla, PET ori doza de aluminiu. Daca un consumator ar fi recompensat pentru predarea ambalajului unui produs, el ar fi primul interesat sa recicleze. Aceasta solutie ar fi benefica pentru noi toti. Ganditi-va ce-ar insemna sa primesti bani pentru fiecare ambalaj dus la un centru de colectare modern, aflat la indemana oricui. Semnati petitia: „2 lei sticla, un leu PET-ul!”. Avem sansa ca aceste centre de colectare sa devina realitate si sa scapam de datorie!

Urmareste dezbaterile pe www.infomediu.eu si in paginile revistei Infomediu Europa. 

CLICK AICI PENTRU A SEMNA PETITIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *