Expozitie de reptile vii la Muzeul de Stiinte

Printre exponatele cele mai exotice se numara vipera palestiniana, vipera pufaitoare, crotalul de padure, mocasinul de apa sau pitonul indian. Colectia poate fi vizionata zilnic intre orele 9.00 si 18.00.expozitie reptile

Cea mai mare colectie de reptile din tara este prezentata la Suceava din aceasta saptamana si aduna la un loc 70 de specii de serpi, soparle, vipere si tarantule din toata lumea. Expozitia este deschisa la Muzeul de Stiinte ale Naturii zilnic, de luni pana duminica, intre orele 9.00 si 18.00. Inca din primele zile, zeci de copii au venit impreuna cu parintii sa vada exoticele exponate.

„Am vazut numai la televizor asa ceva, acum vad pentru prima data in realitate. Cel mai mult mi-au placut serpii mari si crocodilul. Tatal meu m-a adus sa-mi arate sarpele boa si tot felul de serpi care nu traiesc pe continentul nostru”, povesteste Laurentiu Cotoc, in varsta de sase ani.

Pasiune costisitoare pentru proprietar

Copiii adunati in fata cutiilor de sticla pot admira fara niciun pericol soparla cu limba albastra care traieste in Australia, Indonezia si Taninbar, vipera palestineana, care este un specimen veninos specific teritoriului Siriei si a Iordaniei, vipera pufaitoare din Africa, care poate atinge un metru jumatate lungime, dar si alte specii.

Crotalul de padure este un alt specimen necunoscut, care traieste in Texas si Minnesota, la fel si mocasinul de apa si pitonul indian, care se gaseste pe teritoriul Asiei si al Indiei si care a junge pana la 8-9 metri lungime si 120 de kilograme. Acesta din urma este cel mai mare sarpe cuprins in colectie si necesita ingrijiri speciale.

„Am inceput acum 12 ani, insa pasiunea este mai veche. Este costisitor sa le cresc. Daca calculez in timp, imi trebuie un salariu destul de mare. Pentru hrana am acasa o crescatorie de rozatoare si una de insecte pentru soparle si paianjeni. Este scumpa chiria, deoarece imi trebuie un spatiu destul de mare pentru ele”, spune Florin Sirb, proprietarul celor 70 de reptile.

Acesta isi expune reptilele peste tot in tara, iar pana la Suceava a trecut prin Iasi si Falticeni, unde a avut destul de multi vizitatori. „Am specii foarte rare, cum ar fi, de exemplu, Cobra Scuipatoare de Indochina, care traieste in jungla sau Vipera Rinocer din Kenya si Congo. Am in colectie specii foarte periculoase, iar eu sunt singurul care ma ocup de ele. Eu fac curat, eu le hranesc si tot eu sunt impresarul si administrator”, a adaugat Florin Sirb.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *