Franta/OMG: Hollande confirma prelungirea moratoriului asupra soiului de porumb MON810

Franta/OMG: Hollande confirma prelungirea moratoriului asupra soiului de porumb MON810
Franta/OMG: Hollande confirma prelungirea moratoriului asupra soiului de porumb MON810

Presedintele francez Francois Hollande a confirmat vineri prelungirea moratoriului asupra cultivarii porumbului modificat genetic MON810 produs de compania americana Monsanto, in pofida anularii in ajun de catre Consiliul de Stat al Frantei a interdictiei de cultivare a acestui soi de porumb, transmite AFP.

‘Va exista o prelungire a moratoriului’, a declarat presedintele francez, adaugand ca este nevoie totusi ‘sa se securizeze din punct de vedere juridic aceasta decizie pe plan national si mai ales pe plan european’.

Franta, ca si alte tari europene (Austria, Ungaria, Grecia, Romania, Bulgaria, Luxemburg), a interzis din 2008 cultivarea de MON810 pe terenurile sale, noteaza AFP.

‘De ce avem un moratoriu asupra OMG? Nu pentru ca refuzam progresul, ci in numele progresului. Nu putem accepta ca un produs, porumbul, sa poate avea consecinte defavorabile asupra altor productii’, a continuat Francois Hollande, care a facut aceste declaratii la o ferma din regiunea Sarlat din Dordogne (sud-vest), unde culturile de porumb abunda.

Consiliul de Stat, cea mai inalta jurisdictie administrativa franceza, a anulat joi decizia de interzicere a cultivarii in Franta a soiului de porumb modificat genetic MON810, produs de firma americana Monsanto. Dupa anuntarea acestei decizii, pentru neconformitate cu dreptul european, ministrii agriculturii si al ecologiei, Stephane Le Foll si Philippe Martin, au evocat ‘angajamentul guvernului de a mentine moratoriul asupra cultivarii de seminte OMG

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente