Gazprom gaseste petrol la Jimbolia. Timisul se pregateste sa devina noul Texas al Romaniei

Gazprom gaseste petrol la Jimbolia. Timisul se pregateste sa devina noul Texas al Romaniei
Gazprom gaseste petrol la Jimbolia. Timisul se pregateste sa devina noul Texas al Romaniei

Compania sarba Naftna Industrija Srbije, subsidiara rusilor de la Gazprom Neft, a descoperit petrol si gaze in urma sondarilor efectuate in perimetrul Jimbolia din vestul Romaniei. Descoperirea a avut loc in a doua etapa a unei sondari de test, se arata intr-un comunicat al companiei Zeta Petroleum, partener al NIS in aceasta concesiune.

NIS are o participatie de 51% in acest perimetru, Zeta Petroleum detine 39%, iar Armax Gaz, 10%.

In timpul testelor, productia maxima de titei a fost echivalenta cu 24 de barili pe zi, iar cea de gaze a fost de 22.248 de metri cubi pe zi.

Operatorul va utiliza metodele standard conventionale (folosite cu succes la sonda Jimbolia 6 din apropiere), pentru a imbunatati productia la aceasta sonda si pentru a confirma ca se poate atinge o productie comerciala. Este de asteptat ca rezultatele acestor operatiuni extinse de testare sa fie disponibile in septembrie 2013.

In prima faza a testelor la aceasta sonda, din luna iulie, nu au fost identificate zacaminte de hidrocarburi. Insa lucrarile de la inceputul lunii august au relevat productia mentionata. Lucrarile sunt finantate in totalitate de catre NIS.
Compania sarba NIS este detinuta de Gazprom Neft, divizia petroliera a gigantului rus de stat. NIS opereaza cinci perimetre in vestul Romaniei si estimeaza ca productia comerciala de petrol si gaze va incepe in 2014-2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente