GDF Suez Energy analizeaza posibilitatea cumpararii de parcuri eoliene in Romania

Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
GDF Suez Energy analizeaza posibilitatea cumpararii de parcuri eoliene in Romania

Distribuitorul de gaze naturale GDF Suez Energy Romania, care are in constructie un parc eolian in judetul Braila, analiezeaza posibilitatea cumpararii unor unitati eoliene in Romania, aflate in diverse stadii de dezvoltare, a declarat presedintele companiei, Eric Stab.
Click pentru cea mai complexa experienta tipografica la Agrafa Print Service

„Ne uitam si la alte parcuri eoliene, dar este prea devreme sa spunem cati MW am putea cumpara”, a afirmat Stab.
Parcul eolian al companiei este amplasat in comuna Gemenele, judetul Braila, va avea o capacitate instalata de 47,5 MW si va produce 130 GWh de electricitate anual, cantitate apropiata de nivelul vanzarilor de energie ale companiei in 2011 in Romania. Investitia totala in parcul eolian este evaluata la aproximativ 80 milioane de euro, scrie Mediafax.

Anul trecut compania a vandut 35,7 TWh de gaze naturale catre 1,4 milioane de clienti, si 133 GWh de energie electrica, segement unde compania are 480 de clienti.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), in crestere cu 9%, si un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), in usoara scadere.

Distribuitorul de gaze, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat in 2009 si pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *