Grupul chinez Ming Yang Wind Power construieste turbine eoliene in Bulgaria

Germania î?i pierde alia?ii în planul de 700 mld. euro de "înverzire" a sectorului energetic
Grupul chinez Ming Yang Wind Power construieste turbine eoliene in Bulgaria

Grupul chinez Ming Yang Wind Power si-a reluat planurile de expansiune in strainatate semnand un acord ce prevede construirea si echiparea a doua proiecte in Bulgaria, transmite rechargenews.com.

Ming Yang a acceptat un contract cu dezvoltatorul local W.Power, ce prevede servicii de proiectare, asistenta tehnica si constructie pentru un proiect pilot de 4,2 MW si o ferma eoliana de 120 MW.

Conform grupului chinez, W.Power este un investitor si dezvoltator de proiecte eoliene in Bulgaria, Romania si alte state din Europa de Est.

„Cu o pozitie puternica in Europa, W.Power va ajuta compania chineza sa inregistreze noi oportunitati de afaceri, pe langa furnizarea de sprijin pe piata locala pentru Ming Yang International”, se arata in declaratia grupului chinez.

Proiect pilot in Somovit

Trei turbine de 1,5 MW pentru proiectul pilot din Somovit, Bulgaria, sunt deja in drum spre Europa, a anuntat Ming Yang, care vrea sa-si extinda activitatea pe pietele europene.

Directorul general al Ming Yang, Zhang Chuanwei, a anuntat recent ca este interesat de proiecte eoliene de-a lungul coastei Marii Negre, inclusiv in Romania, Bulgaria, Ucraina si Turcia. In China Ming Yang a fost anul trecut al cincilea furnizor de turbine si este interesat de expansiunea in Africa de Sud si India.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *