Guvernul american propune taxe pe energie pentru a opri incalzirea globala

Potrivit studiilor conduse de cercetatorii americani, avem o multime de semne care sa ne indice incalzirea globala din ultima decada. In toata America se resimt efectele schimbarii de clima, motiv pentru care guvernul ar dori sa mareasca pretul energiei, desi se afla intr-o situatie economica precara.incalzirea globala

Temperatura de pe pamant creste si scade in mare parte din cauza ciclurilor oceanice din timpul anului, ca El Nino si La Nina. In acelasi timp incalzirea globala indusa de oameni a dus la cresterea severa a temperaturilor sau cel putin asa declara specialistii guvernului american, in timp ce oamenii de stiinta nu sunt intru totul de acord cu ei.

Din cauza ciclurilor oceanice, anul 1998 a fost unul foarte cald, insa incalzirea globala l-a facut si mai fierbinte. Pe de alta parte, anul 2008 a fost un an rece, dar modificarile de climat l-a transformat intr-un an si mai racoros.

Ridicand costul combustibililor, cei de la Washington spera ca oamenii sa foloseasca o cantitate mai mica de combustibili care ar duce si la o micsorare a cantitatii de dioxid de carbon din aer, sau cel putin asa au calculat pe hartie specialistii de la Washington.

In primul rand, CO2 de la oameni este principala cauza a cresterii de temperatura la nivel global. In al doilea rand, incalzirea globala va duce la catastrofe naturale ca topirea ghetarilor de la Polul Nord si Sud, cresterea nivelului marilor si oceanelor, formarea uraganelor etc. Iar de aici ne dam seama ca intreaga specie umana este pusa in pericol. Totusi, nu toti oamenii de stiinta sunt de acord cu premisele de la care a pornit guvernul american, multi dintre ei negand raportul emis de capitala Statelor Unite.

Desi ni se pare ca temperaturile au crescut in ultimii ani, studiile arata ca atmosfera s-a racit continuu din 1995 si nu invers. Pamantul s-a racit cu 0.74 grade Fahrenheit din 2006. Peste 700 de oamenii de stiinta americani si internationali au pus la indoiala contributia omului la incalzirea globala. Nu exista dovezi clare ca eliberarea de CO2 sau alte gaze vor duce la catastrofe naturale. Asadar, oamenii de stiinta americani au semnat o petitie prin care incearca sa-l convinga pe Presedintele Obama sa nu mareasca costurile energiei mai ales pe timp de recesiune economica.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *