Harghita: Elevii sunt incurajati sa planteze legume in propria gradina

0
544
Preşcolarii, uniţi pentru salvarea mediului
Elevii harghiteni sunt incurajati de Consiliul Judetean sa planteze legume in propria gradina

Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Rurala a Consiliului Judetean Harghita deruleaza, in premiera, programul ”Micii gradinari”, prin care elevii din judet sunt incurajati sa planteze legume, in propria gradina sau in gradina scolii.

Initiatorii programului doresc sa-i convinga pe parinti ca, printr-o minima investitie, se pot produce legume proaspete necesare consumului, fara a le mai cumpara din supermarket. In plus, copiii vor vedea care este diferenta dintre legumele proaspete, cultivate de ei si cele pe care le iau din magazin.

Directorul executiv al Asociatiei Intercomunitare de Dezvoltare Rurala, Marton Istvan, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca parintii trebuie sa semneze o declaratie ca au o parcela unde se pot semana diverse legume si vor primi, gratuit, pentru fiecare copil, cate un pachet cu seminte de morcovi, ridichi, salata, dovlecel si mazare verde. In plus, pachete cu seminte se vor pune si la dispozitia scolilor, daca acestea au o gradina de legume. Marton Istvan a precizat ca, prin gradinarit, elevii vor invata cum ajung alimentele pe masa lor, vor descoperi calitatea legumelor proaspete, cultivate cu propriile maini si vor invata sa iubeasca plantele. De asemenea, elevii vor petrece mai mult timp in aer liber si mai putin in fata calculatorului. Potrivit sursei citate, scolile trebuie sa trimita solicitarile cu numarul de copii care vor participa la program, pana la sfarsitul acestei saptamani. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.