Hollywoodul se „inverzeste”

Studiourile de film americane isi vor diminua consumul de energie si costurile de productie.

hollywood verde
Reprezentantii industriei cinematografice americane vor sa scape de ima ginea de mare poluator pe care o are acest domeniu de activitate si sa reduca volumul deseurilor, al energiei utilizate si co sturile de productie impresionante, relateaza Reuters.

Hollywoodul a recurs de multe ori la vedetele sale pentru a contribui la protejarea mediului inconjurator. Staruri precum Leonardo Di Caprio si Robert Redford sunt renumiti militanti ecologisti si, alaturi de filmul „An Inconvenient Truth”, ce are drept tema centrala campania ecologista desfasurata de fostul vicepresedinte ame rican Al Gore, au dus la cresterea gradului de constientizare a acestei probleme.

Pentru a-si „inverzi” activitatea, multe studiouri au infiintat departamente speciale insarcinate cu reducerea cantitatii de deseuri, unele dintre acestea chiar stimuandu-si angajatii sa cumpere autoturisme propulsate de motoare electrice. Principala provocare la adresa companiilor cinematografice este insa diminuarea exceselor generate de productiile de amploare, precum consumul ridicat de combustibil si energie electrica si cantitatile mari de alimente consumate.

Eforturi pentru reciclare

„Ganditi-va doar la cat combustibil utilizam. Generatoare, filmari noaptea, camioane, macarale, angajati, echipamente specifice, echipe de filmare care se deplaseaza cu avionul, elicoptere”, a declarat producatorul de film Judith Jones.

Incepand cu anul 2007, marile studiouri si-au unit eforturile pentru reciclarea si reutilizarea a 20.862 de tone de deseuri. Ofi cialii atrag insa atentia ca este greu de implementat o strategie co muna de reducere a poluarii, de oarece industria cinematografica este destul de fragmentata. „Exista multe componente in activitatea de productie si multe alte parti care se misca simultan, ceea ce prezinta o provocare pen tru standardizarea practicilor ecologiste”, a declarat Melissa Patack, reprezentant al Asociatiei Cineastilor din America.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente