Marea Britanie ar putea transforma deseurile nucleare in combustibil pentru nave spatiale

Marea Britanie ar putea transforma deseurile nucleare in combustibil pentru nave spatiale, rezolvand astfel problema costurilor exorbitante legate de curatarea materialului radioactiv, scrie Financial Times. Un program pilot de un milion de lire sterline (1,2 milioane euro), derulat de Agentia Spatiala Europeana (ESA), a demonstrat ca baterii nucleare utilizabile in misiuni spatiale pot fi produse…

Citește mai departe

WWF va publica, de Ziua Internationala de Actiune pentru Clima, editia 2012 a Raportului Planeta Vie

Pe 15 mai, WWF va publica, la nivel global, editia 2012 a Raportului Planeta Vie (Living Planet Report), o analiza stiintifica ce prezinta starea de sanatate a planetei si impactul activitatilor umane asupra ecosistemelor. Raportul va fi lansat in toate cele 100 de tari unde WWF este prezent, iar la nivel mondial, lansarea va avea…

Citește mai departe

Google va monitoriza padurile prin satelit

Google Inc si agentiile spatiale au lansat un proiect de monitorizare a padurilor prin satelit, pentru a ajuta la masurile de prevenire a incalzirii globale, informeaza Reuters. Sistemul de monitorizare va urmari cresterea sau scaderea volumului defrisarilor . Printre organizatiile partenere la acest proiect se numara si NASA sau Agentia Spatiala Europeana (ESA). Un pact…

Citește mai departe

Efectul prabusirii podului de gheata din Antarctica s-ar putea intensifica din cauza incalzirii globale

Reprezentantii Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) au spus ca prabusirea de zilele trecute a podului de gheata ce lega un recif de marimea Jamaicai de doua insule din Antarctica ar putea accelera efectele incalzirii globale din regiune. „Pierderea acestui pod va permite curentilor oceanului sa erodeze si mai mult din recif accelerand efectele…

Citește mai departe

S-a desprins un pod de gheata din Antarctica

Un pod de gheata ce facea legatura dintre un ghetar si o insula din Antarctica s-a desprins, lucru ce poate fi legat de incalzirea globala. „Este uimitor cum s-a rupt gheata. Acum doua zile era intacta”, a declarat David Vaughan, glaciolog la British Antarctic Survey, pentru Reuters. O imagine din satelit, oferita de Agentia Spatiala…

Citește mai departe

Ciclul carbonului din apa oceanelor cercetat cu ajutorul satelitilor

Oceanele absorb aproximativ jumatate din dioxidul de carbon rezultat din arderea combustibililor fosili,avand astfel un rol important in reglarea climei. Agentia Spatiala Europeana (ESA) a initiat doua proiecte menite sa sustina cercetarile asupra acestui fenomen.Primul proiect, initiat in anul 2003 sub denumirea Medspiration Project ,urmareste sa traseze o harta a temperaturilor marilor, in timp ce…

Citește mai departe