Dependenta de cofeina…

O problema de actualitate in ziua de azi , intrucat majoritatea oamenilor consuma cafea, ceai ,bauturi nealcoolice, cacao sau ciocolata Desi s-a dovedit ca aceasta stimuleaza vigilenta, creaza o mai buna stare de spirit si imbunatateste capacitatea omului de a se concentra, cofeina isi are efectele ei negative. In primul rand, consumul mare de cofeina…

Citește mai departe

Ecosistemul unei paduri de stejari

Maretul stejar cu crengile sale ramnificate creste pana la o inaltime de 40m, traieste pana la 800 ani si ofera adapost unei sumedenii de animale si plante. Una dintre cele mai impresionante privelisti in tinuturile impadurite temperate din nord o reprezinta stejarul comun (sau european) (Quercus robur). Este un arbore foios (caruia ii cad toate…

Citește mai departe

Teorii despre poluare

Termenul de poluare provine din latinescul „polluo-ere” (= a murdari, a degrada) si desemneaza o actiune prin care omul isi degradeaza, „isi murdareste” propriul sau mediu de existenta.Aceasta actiune nu este caracteristica doar omului intrat intr-o perioada de dezvoltare accelerata, ci este si o lege naturala generala, conform careia orice fiinta vie produce deseuri care,…

Citește mai departe

Recuperarea deseurilor vegetale rezultate din producerea uleiului de palmier

Uleiul de palmier este folosit in industria alimentara, in cea a produselor cosmetice si in productia de etanol. Indonezia si Malaiezia  detin 85% din productia mondiala de astfel de ulei, piata fiind in continua expansiune. Incepand cu anii `60, plantatiile de palmier de ulei s-au dezvoltat si in interiorul padurilor tropicale, in detrimentul acestora. Ca urmare, Indonezia,…

Citește mai departe

Puterea produselor bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. STUDIU – Afinele crescute fara chimicale sint mai bogate in substante nutritive Afinele bio au o putere antioxidanta mai mare decit cele conventionale. In plus, sint mai bogate in fructoza si glucoza, au…

Citește mai departe