Energia solara continua sa atraga investitii de milioane de euro in Romania

Energia solara continua sa atraga investitii de milioane de euro in Romania
Energia solara continua sa atraga investitii de milioane de euro in Romania

Dupa doi de ani de suprematie a investitiilor in parcuri eoliene, estimarile specialistilor potrivit carora energia solara ar putea fi noul boom in ceea ce priveste sectorul regenerabilelor par sa prinda contur.

Costurile in scadere pentru echipamentele necesare, dar mai ales schema de sprijin pusa la dispozitie de statul roman, care dupa trei ani de zile isi produce in acest moment pe deplin efectele, sunt factorii care alimenteaza apetitul investitorilor pentru parcurile solare.

Bogdan Enoiu, seful agentiei McCann a ales sa investeasca 4 milioane de euro intr-un parc solar. Am intrat in acest domeniu anul trecut, iar lucrarile la acest proiect au inceput pe la mijlocul lui 2012. Parcul are o capacitate de 2,5 MW si a presupus o investitie de apro­ximativ 4 milioane de euro, din care jumatate a repre­zentat un credit luat de la CEC Bank“, a declarat Enoiu pentru ZF.

Energia este un domeniu bun si trebuie si romanii sa-si puna amprenta in aceasta industrie, considera Enoiu, invitat la emisiunea ZF Live, de marti, 12 martie. “Nu putem lasa europenii sau mondialii sa vina sa faca bani pe tara noastra “, mai spune Enoiu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente