Romania ar putea atrage noi investitori interesati sa investeasca in parcuri eoliene in 2013 si 2014, ca urmare a stimulentelor guvernamentale

0
413
Num?rul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substan?ial? reducere
Numărul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substanţială reducere
Romania ar putea atrage noi investitori interesati sa investeasca in parcuri eoliene in 2013 si 2014, ca urmare a stimulentelor guvernamentale

Romania ar putea atrage noi investitori interesati sa investeasca in parcuri eoliene in 2013 si 2014, ca urmare a stimulentelor guvernamentale, potrivit Monsson Group, cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene din Romania, transmite Bloomberg.

Compania privata Monsson are in Romania un portofoliu de proiecte eoliene cu o capacitate totala de 2.400 MW, din care proiecte insumand 1.700 de MW au obtinut deja aprobarea operatorului national de transport de energie electrica, a declarat marti presedintele grupului Monsson, Arne Osborg.

‘Exista in prezent o oportunitate in industrie si cei care inca nu au investit sau nu s-au angajat in construirea acestor proiecte ar trebui sa o faca rapid, deoarece ar putea pierde aceasta sansa odata cu trecerea timpului’, a spus Osborg.

Romania a atras deja investitori, precum GDF Suez, CEZ si Enel, datorita programului sau de stimulare a energiei regenerabile. Potrivit lui Osborg, capacitatea instalata din Romania s-ar putea dubla in urmatorii doi-trei ani de la 2 GW la sfarsitul anului 2012.

‘Sectorul eolian din Romania este foarte atractiv, iar perspectivele de crestere, conditiile climatice, reglementarea, reteaua de transport fac din acest sector una dintre principalele tinte ale investitorilor la nivel global’, a apreciat Osborg.

Grupul ceh CEZ investeste in prezent 1,1 miliarde de euro in zona Dobrogea, pentru realizarea celor mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW – Parcurile Eoliene CEZ de la Fantanele, Gradina si Cogealac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.