La Cimitirul „Petru si Pavel” din Iasi s-au montat panouri fotovoltaice pe stalpii de pe alei

0
472
Panouri solare
La Cimitirul „Petru si Pavel” din Iasi s-au montat panouri fotovoltaice pe stalpii de pe alei

Iesenii care vor ajunge in Cimitirul „Sfintii Petru si Pavel” din zona Moara de Vant vor fi iluminati cu energie verde. Reprezentantii societatii Servicii Publice au montat 40 de panouri fotovoltaice pe stalpii de iluminat de pe aleile cimitirului. Initiativa face parte dintr-un proiect pilot prin care ar trebui sa se verifice daca vor scadea costurile cu energie electrica.

„Panourile le-am montat de doua saptamani. Acum sunt montate doar experimental. Este foarte greu de tras iluminatul public in Cimitirul Sf. Petru si Pavel, si de aceea am considerat sa punem panouri fotovoltaice. In plus, proiectul tehnic pentru reteaua de energie electrica ne-ar fi costat foarte mult”, a declarat Luminita Salceanu, directorul societatii Servicii Publice.

Costurile de achizitie a panourilor fotovoltaice au fost suportate din bugetul propriu al societatii subordonate Primariei. Fiecare din cele 40 de stalpi cu panourile atasate a costat 730 de euro, astfel ca investitia totala se ridica la aproape 30.000 de euro.

Daca proiectul, care este deocamdata in faza experimentala, va fi unul profitabil, reprezentantii de la Servicii Publice vor monta panouri fotovoltaice si pe aleile din Cimitirul „Eternitatea”, in zona in care nu este curent electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.