Legumele ecologice romanesti intra pe rafturile din Carrefour, saptamana aceasta

0
754
7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon
7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon
Legumele ecologice romanesti intra pe rafturile din Carrefour, saptamana aceasta
Legumele ecologice romanesti intra pe rafturile din Carrefour, saptamana aceasta

Legumele ecologice romanesti vor fi comercializate, in premiera, in magazinele Carrefour din Bucuresti, incepand chiar din prima saptamana dupa Paste, a declarat presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – „Bio-Romania”, Marian Cioceanu.

„In premiera, in luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume romanesti certificate ecologic, in conditiile in care pana in prezent nu se regaseau decat legume bio aduse din import. Pentru inceput, vom livra doar in magazinele din Bucuresti pentru ca avem cantitati limitate, dar ne vom extinde si catre cele din tara. Legumele provin dintr-un mare bazin legumicol al tarii, Izbiceni, unde exista o suprafata insemnata de solarii aflate in conversie catre agricultura ecologic”, a spus Cioceanu.

Potrivit acestuia, listarea produselor a fost deja realizata, iar prima livrare se va face, cel mai probabil, in aceasta saptamana. Produsele agricole aflate in conversie sunt obtinute fara utilizarea chimicalelor, insa terenurile de pe care sunt cultivate trebuie „curatate” de pesticidele si ingrasamintele folosite anterior si abia dupa o perioada de conversie de 2-3 ani de zile, aceste produse vor putea fi certificate ecologic.
Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio-Romania a semnat in toamna anului 2013 un parteneriat cu Carrefour Romania pentru distribuirea in reteaua nationala de magazine a produselor bio provenite de la producatori si procesatori de la sate, un proiect initiat de catre europarlamentarul Daciana Sarbu si sustinut de ministrul agriculturii, Daniel Constantin si de Ambasada Frantei.

In cadrul acestui proiect au fost listate in hipermarketuri din Bucuresti si din tara aproximativ 70 de produse ecologice romanesti, printre care produse de panificatie ecologice, produse lactate, orez bio romanesc, miere de zmeura, salcam, tei, mere ecologice, vinuri, fructe de padure ecologice congelate si seminte de tot felul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.