Liderii G8 isi iau angajamentului sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 80% pana in 2050

Liderii G8 au hotarat miercuri sa reduca la jumatate emisiile de gaze cu efect de sera la nivel mondial pana in 2050, fata de anul 1990, si „cu 80% sau mai mult” in statele industrializate, pentru a limita incalzirea globala la doua grade Celsius, transmite AFP.
emisii de gaze
„Recunoastem opinia stiintifica generala potrivit careia cresterea temperaturii medii globale fata de nivelului preindustrial nu trebuie sa depaseasca doua grade Celsius”, arata o declaratie semnata de cei opt lideri prezenti la summit.

„Aceasta provocare mondiala nu poate fi realizata decat printr-o actiune la nivel mondial. De aceea exprimam din nou vointa noastra de a impartasi cu toate statele obiectivul unei reduceri cu cel putin 50% a emisiilor de gaze la nivel mondial pana in 2050. (…) Sustinem si obiectivul unei reduceri cumulate a emisiilor de gaze cu efect de sera in statele dezvoltate cu 80% sau mai mult pana in 2050, fata de 1990 sau anii recenti”, arata documentul.

Aceasta ultima fraza lasa usa deschisa Statelor Unite, care si-au luat angajamentul de a reduce pana in 2050 cu peste 80% emisiile de gaze, fata de 2005.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *