Mai multe scoli din Iasi vor fi incalzite cu panouri solare

Mai multe scoli din Iasi vor fi incalzite cu panouri solare

In timp ce unele scoli stau sa cada, iar despre autorizatia sanitara nici nu poate fi vorba, altele s-au intrecut pe ele. La Iasi, de exemplu, mai multe institutii de invatamant sunt eco. La iarna, elevii nu vor suferi de frig pentru ca vor avea caldura generata de panouri solare, potrivit digi24.ro.

Scolile care au optat pentru energia neconventionala se bazeaza in primul rand pe utilizarea panourilor solare si a pompelor de caldura, dar, fiind vorba despre scoli din mediul rural, sunt si sisteme de incalzire care functioneaza pe baza de boabe de porumb.

Este cazul unui liceu din judet, iar conducerea unitatii de invatamant s-a lasat convinsa de teoria potrivit careia 2,3 kilograme de boabe de porumb pot produce aceeasi energie ca un metru cub de gaz metan. Astfel, sobele pe lemne, care nu faceau fata gerului, au fost inlocuite, iar directorii spera ca vor face si economii la iarna.

Programul de modificare a sistemelor de incalzire s-a realizat cu bani europeni, iar o astfel de investitie ajunge pana la 100.000 de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente