Mestecati petrol? Va rujati cu petrol? Nu credeti, dar asa este!

Mestecati petrol? Va rujati cu petrol? Nu credeti, dar asa este!

Oamenii au aplicat cosmetice naturale pe buze, ochi sau fete de secole, dar putini stiu ca astazi cele mai multe dintre aceste produse sunt realizate din petrol sau derivatii acestuia.

Majoritatea rujurilor si a dermatografelor fabricate astazi in lume au in componenta substante pe baza de petrol (crilat sau propilenglicol) pentru a li se imbunatati structura. Un al produs pe baza de petrol este vaselina cosmetica pe care femeile o folosesc ca demachiant.

Potrivit LiveScience, si unele celule fotovoltaice continute de panourile solare au in structura si componente plastice sau rasini de petrol, la fel si hainele din poliester, greu sifonabile, poliesterul fiind la randu-i obtinut din petrol.

Polimeri sintetizati din materii prime derivate din petrol contine si guma de mestecat. Astfel, guma are in componenta produse din petrol cum ar fi polietilena si parafina transparenta care fac ca acest produs sa nu fie biodegradabil.

Alte ingrediente folosite in fabricarea unor produse sunt benzenul (o hidrocarbura extrasa din petrol), care intra in compozitia aspirinei,parafina, o substanta solida obtinuta din petrol, care intra in compozitia creioanelor, lumanarilor sau chiar a ciocolatei, dar si nailonul, un material termoplastic derivat din petrol utilizat la fabricarea mai multor obiecte, printre care si portjartierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *