CE BEM, CE MANCAM – Contine o cantitate importanta de sare
Zaharul in exces si uleiul fac din acest produs, care in mod normal nu are contraindicatii majore, unul cu o valoare biologica scazuta.

Musli cu alune Emco au in compozitie urmatoarele ingrediente: “fulgi de ovaz, zahar, ulei vegetal, extrudat (porumb macinat, grau macinat, agent de crestere carbonat hidrogenat de sodiu E 500), alune 5%, stafide 4,3%, faina de porumb extrudata, faina de grau, nuca de cocos 1,9%, amidon din grau, arome identic naturale (n.r. – artificiale), sare, antioxidant palmitate de ascorbil E 304, extract de rich-tocopherol E 306 (natural), lecitina din soia E 322”. 100 g din acest produs va vor aduce un aport caloric de 1.825 kj/436 kcal si proteine 10, 1 g, hidrati 50,5 g de carbon, din care zahar 20,2 g, grasimi 20,4 g, din care acizi grasi saturati 4,08 g, fibre 10,2 g, sodiu 0,3 g.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune despre produs ca are un profil nutritional relativ echilibrat. Zaharul este cel care scade valoarea biologica a produsului, mai ales ca se afla in cantitate mare, de aproximativ 20%, imprimand o incarcatura glicemica ridicata produsului si, de asemenea, o densitate energetica foarte ridicata – 436 kcal/100 g. Componentele sanogene din produs sunt fulgii de ovaz si lecitina. Musli cu alune contine sursa de gluten si componente alergene: alune, migdale si susan. Consumatorii trebuie sa fie atenti la faptul ca produsul trebuie sa contina totusi sare ascunsa, aproximativ 0,75 g/100 g.

CONCLUZII. Datorita continutului ridicat de calorii, produsul va fi consumat cu moderatie de supraponderali si obezi. Diabeticii si cei cu rezistenta la insulina il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Cei cu alergie la alune, migdale si susan il vor testa in prealabil. Este interzis suferinzilor de celiachie.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here