Nemtii vor sa investeasca zeci de milioane de euro intr-un parc fotovoltaic din Gorj

0
421
Panasonic închide fabrica de celule fotovoltaice din Ungaria, concediind 550 de angajaţi
Nemtii vor sa investeasca zeci de milioane de euro intr-un parc fotovoltaic din Gorj

Nemtii vor sa investeasca zeci de milioane de euro intr-un parc fotovoltaic din Gorj. Va fi cel mai mare parc de acest fel din tara noastra.

Au venit nemtii sa cultive energie verde, pe campurile romanesti. Au adus cu ei si cateva zeci de milioane de euro pe care vor sa-i investeasca intr-un parc fotovoltaic din Gorj. Va fi cel mai mare parc de acest fel din Romania.

Primul pas pentru investitia importanta din Gorj a fost sfintirea locului pe care se va ridica parcul fotovoltaic. Multi dintre localnici nu stiu ce este energia regenerabila, dar au aflat ca se vor crea 80 de locuri de munca. Terenul de 52 de hectare pe care se va ridica investitia de 46 de milioane de euro a fost ales cu atentie. Aici, Soarele straluceste mai puternic decat la Mamaia.

Conditii bune pentru astfel de investitii se gasesc in mai multe zone ale Romaniei. Cu toate acestea, in momentul de fata, exista doar cinci parcuri fotovoltaice functionale si racordate la reteaua nationala. Ele furnizeaza doar un megawat din consumul national de electricitate. Insa exista alte numeroase proiecte care, daca vor fi finalizate, vor suplimenta sistemul de energie national cu 300 de mega wati.

Este vorba despre energie verde, lasata de la Dumnezeu. Care are si ceva avantaje, spun specialistii. Panourile solare fotovoltaice nu necesita intretinere si sunt silentioase. In plus, pot rezista pana la 30 de ani. Insa cel mai important este ca sunt ecologice si nu emit dioxid de carbon. Avantaje au si dezvoltatorii parcurilor fotovoltaice. Ei isi recupereaza investitiile atat din vanzarea energiei, cat mai ales din subventiile de la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.