Nicolai: Romania are potentialul de a deveni lider in producerea de combustibil bio

Nicolai: Romania are potentialul de a deveni lider in producerea de combustibil bio
Nicolai: Romania are potentialul de a deveni lider in producerea de combustibil bio

Vicepresedinta ALDE, eurodeputata Norica Nicolai a gazduit marti la Parlamentul European o conferinta si o expozitie in cadrul carora si-a propus sa promoveze beneficiile oferite comunitatilor rurale prin sustinerea sectorului energiei obtinute din surse regenerabile.

“Consider ca este foarte important ca Parlamentul European sa analizeze in perioada urmatoare propunerile Comisiei Europene referitoare la combustibilul bio. Doresc ca prin aceasta actiune sa promovez masurile durabile ce incurajeaza dezvoltarea unei industrii dinamice de bio-etanol. Economia bazata pe resurse regenerabile trebuie sa faca parte din strategia energetica a UE”, a afirmat Norica Nicolai, explicand motivul pentru care s-a implicat in aceasta actiune.

Reprezentantii industriei de profil din statele membre, precum si cei ai asociatiilor agricole din Romania au discutat despre avantajele economiei verzi si despre nevoia ca Uniunea Europeana sa sprijine aceasta industrie. Sunt sapte beneficii cu potential major pentru Europa, ce pot fi atinse prin adoptarea de politici corespunzatoare ce permit, inclusiv Romaniei, sa isi indeplineasca potentialul de lider global in producerea de bio-etanol:

• Atragerea de investitii in mediul rural
• Crearea a mii de locuri de munca
• Furnizarea unei surse de venit sigure fermierilor
• Atragerea de miliarde de euro in economia Romaniei
• Dezvoltarea Romaniei ca sursa majora de furaje nemodificate genetic si suplinirea nevoii Uniunii Europene de a importa tone de mancare pentru animale, din afara spatiului european
• Diminuarea dependentei de petrol importat prin producerea de energie regenerabila
• Reducerea la nivelul UE a cantitatii de gaze cu efect de sera produse si atingerea obiectivelor programului UE 2020.

“Am spus ca acest mandat de europarlamentar va fi dedicat mai mult romanilor si mai putin partidelor politice. Romania are potentialul de a deveni lider in Europa pentru producerea de combustibil bio-regenerabil, tipul de energie de care Europa are nevoie. Sunt un suporter al economiei verzi si cred ca UE trebuie sa fixeze un obiectiv,o tinta, astfel incat cat mai multe state sa isi reduca dependenta de combustibilii fosili. Cred ca trebuie sa continuam dialogul dintre decidentii politici si industria de profil pentru a gasi formule de sprijin in beneficiul comunitatilor pe care le reprezentam”, a explicat Norica Nicolai in discursul sustinut in prezenta celor aproximativ 200 de reprezentanti ai industriei de carburanti ecologici prezenti la eveniment.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente