Nita: Romgaz trebuie sa fie “un jucator in Marea Neagra” si sa exploreze si gazele de sist

Nita: Romgaz trebuie sa fie "un jucator in Marea Neagra" si sa exploreze si gazele de sist
Nita: Romgaz trebuie sa fie “un jucator in Marea Neagra” si sa exploreze si gazele de sist

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Romgaz trebuie sa fie “un jucator in Marea Neagra” si nu exclude posibilitatea ca producatorul de gaze sa se implice si in explorarea gazelor de sist on-shore.

“Romgaz trebuie sa fie un jucator in Marea Neagra (pentru explorarea si exploatarea zacamintelor de hidrocarburi din Marea Neagra, n.r.).Romania nu trebuie sa stea in afara acestui joc energetic”, a afirmat Nita.

Intrebat daca departamentul pentru energie ia in calcul si implicarea Romgaz in explorarea potentialelor zacaminte de gaze de sist din Romania, Nita a raspuns “de ce nu?”.

El a prezentat vineri rezultatele ofertei de la Romgaz, producatorul de gaze naturale detinut de stat vanzand 15% din actiuni prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 382,8 milioane euro), aproape de maximul vizat, de 1,85 miliarde lei.

In urma ofertei, Ministerul Economiei va detine aproximativ 70% din actiunile Romgaz, iar 14,9% apartin Fondului Proprietatea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente