Noua strategie energetica a UE: Investitii de 1.000 mld. euro in infrastructura energetica, in urmatorii 10 ani

Investitii de 1.000 mld. euro in infrastructura energetica, in urmatorii 10 ani
Investitii de 1.000 mld. euro in infrastructura energetica, in urmatorii 10 ani
Investitii de 1.000 mld. euro in infrastructura energetica, in urmatorii 10 ani

Comisia Europeana a prezentat, miercuri, noua strategie pentru o energie competitiva, durabila si sigura. Potrivit strategiei „Energie 2020”, in urmatorii zece ani, sunt necesare investitii in infrastructura energetica a Uniunii Europene de circa 1.000 miliarde de euro.

Pentru a accelera proiectele strategice ale UE, Comisia propune o procedura simplificata si mai rapida pentru acordarea autorizatiilor de constructie, cu stabilirea unui termen maximpentru obtinerea autorizatiei finale si a finantarii europene. De asemenea, va fi infiintat un „ghiseu unic”, care sa gestioneze cererile pentru toate autorizatiile necesare realizarii unui proiect.

„Provocarea energetica este una din marile incercari la care suntem supusi cu totii. Aducerea sistemului nostru energetic pe o noua cale, mai durabila si cu un grad mai mare de securitate va dura, probabil, mult timp, insa acum este momentul pentru luarea unor hotarari ambitioase in acest sens. Pentru a avea o economie eficienta, competitiva si cu emisii reduse de carbon, trebuie sa definim o politica energetica la nivel european si sa ne concentram asupra catorva aspecte decisive”, a declarat Comisarul pentru energie Guenther Oettinger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *