Numar record de capre negre in Muntii Rodnei

0
332

140 de capre negre au fost observate pe crestele din Parcul National Muntii Rodnei.
capre negre
Evaluarea a fost realizata de o echipa formata din 71 de voluntari, care s-au folosit de binocluri, aparate de fotografiat, camere video si GPS-uri. Ei au strabatut fiecare in jur de 10 kilometri pe jos, profitand de vremea frumoasa si senina. Cele 140 de exemplare numarate reprezinta cel mai mare numar din ultimii patru ani de cand se realizeaza evaluarea periodica a acestei specii.

Parcul National Muntii Rodnei a fost infiintat in anul 1972, cand zona a fost populata cu peste 700 de exemplare de capra neagra. Prima monitorizare a acestor animale s-a facut in anul 2004. De atunci, evaluarea se realizeaza bianual, primavara si toamna. In primavara anului 2004, au fost numarate 36 de exemplare, iar toamna 61. In anul urmator, primavara au fost vazute 43 de capre negre, iar toamna 77. In primavara lui 2006, primavara au fost observate 64, iar toamna 109. Iar in 2007, au fost vauzte 67 de capre negre primavara si 77 toamna.

Totusi numarul record inregistrat in aceasta toamna este mic. Specialistii au estimat ca efectivul optim de capre negre pentru masivul Rodnei este de 350 de exemplare. Caprele negre sunt ocrotite prin lege, vanarea lor fiind interzisa.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.