O noua forma de energie poate schimba ordinea mondiala

O nou? form? de energie poate schimba ordinea mondial?
O noua forma de energie poate schimba ordinea mondiala
O noua forma de energie poate schimba ordinea mondiala

A distrus viata de pe Pamant acum 275 de milioane de ani, iar acum Japonia il priveste acum ca pe o noua forma de energie neconventionala.

O noua forma de energie poate schimba ordinea mondialaCunoscut sub denumirea de „gheata inflamabila“, sau clatrat, noul potential combustibil este o substanta asemenea unui serbet ce consta in metan prins in ghetarii apelor. Seamana cu un ghetar normal si se gaseste de obicei chiar sub fundul marii, sub placile continentale, scrie capital.ro.

Calculele japoneze sugereaza ca tara saraca in resurse ar avea suficiente depozite numai de-a lungul coastelor sale pentru a satisface nevoile energetice ale superputerii economice pentru urmatorii 100 de ani. Gazul inghetat este raspandit si in alte parti ale globului si poate furniza mai multa energie decat toate resursele combinate de petrol si gaze ale lumii, potrivit unei estimari.

„Zona initiala de studiu din Japonia a fost regiunea de coasta care se intinde pe 400 km (de la Tokyo pana la varful vestic al insulei Honshu). Numai aceasta regiune se estimeaza ca inmagazineaza suficiente rezerve pentru a alimenta toata Japonia cu gaz natural pentru aproape 14 ani“, spune guvernul japonez, care conduce studiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *