Oamenii care au renuntat la civilizatie si traiesc in padure

Oamenii care au renuntat la civilizatie si traiesc in padure

Istoria comunitatilor hippie si ale grupurilor care promoveaza intoarcerea la natura a inceput in SUA, la inceputul anilor 1960. Acum, lumea moderna continua sa dezamageasca mii de oameni anual, iar reactia lor gaseste sprijin in astfel de comunitati. Vazute de multi drept ciudate si de neinteles, comunitatile duc o viata linistita in paduri sau ferme special amenajate. Iata povestile acelor oameni care au renuntat la civilizatie si traiesc in padure.

Amish

Poate cea mai cunoscuta la nivel international, comunitatea amish este si una dintre cele mai radicale. Ei se opun stilului de viata modern si traiesc fara electricitate, cultivand pamantul cu metode vechi de sute de ani. Cea mai mare parte a comunitatilor amish este concentrata in cateva state din SUA si Canada, dar si in Belize, pe coasta Mexicului.

Rainbow Family

Comunitatea Rainbow Family (Familia Curcubeului) este o grupare bazata pe principiile comune ale non-violentei si egalitatii. Grupul organizeaza intalniri (se aseamana cu spiralele yoghine), unde membrii si curiosii deopotriva participa la activitati legate de iubire, dans, muzica, educatie, etc.

Federatia Comunitatilor Egalitare

In Statele Unite, unde consumatorismul si civilizatia au epuizat energia unora dintre locuitori, comunitatile neo-tribale sunt mult mai raspandite decat in alte parti ale lumii. Satui de civilizatia moderna, cu tehnologiile si chimicalele ei, 200 de americani traiesc in cateva comunitati numite Federatia Comunitatilor Egalitare. Grupurile lucreaza 42 de ore pe zi, atat in folosul comunitatii, cat si pentru a-si ingriji si petrece timp cu familiile. Comunitatile afiliate acestei federatii sunt stabilite in mare parte in statele Virginia si Missouri.

Drop city

Aceasta comunitate a fost formata odata cu explozia curentului hippie, in 1965, in statul american Colorado. Desi s-a desfiintat pana in 1977, comunitatea propovaduia un stil de viata simplu, iubire de semeni, dieta vegetariana si dezvoltarea artelor. Considerata un reper al miscarii hippie de pretutindeni, comunitatea a promovat muzica de calitate, un stil de viata aproape de natura si artele in general.

Familii care au decis sa renunte la confortul vietii de la oras

Oamenii care au decis sa renunte la civilizatie si capitalismul agresiv nu sunt toti adeptii traiului in comunitati mari. Exista oameni care au preferat sa se mute in mijlocul naturii fara a forma comunitati si sa-si creasca copiii in sanul salbaticiei.

Multe cupluri din Europa au adoptat acest stil de viata si isi sustin nevoile prin munca campului, energie solara si vanatoare. Stilul de viata eco are si dezavantaje, avand in vedere ca, odata cu smartphone-urile si consumerismul, civilizatia ne-a adus si operatii complicate si medicamente. Majoritatea oamenilor care au decis sa se rupa de civilizatie nu refuza ajutorul in caz de urgenta, dar prefera sa traiasca departe de orase, poluare si zgomot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *