Obtine o diploma de fermier bio!

0
786
Obtine o diploma de fermier bio!
Obtine o diploma de fermier bio!
Obtine o diploma de fermier bio!

Vrei sa dezvolti o afacere bio si nu stii de unde sa incepi? Primul pas pe care trebuie sa-­l faci este sa urmezi un curs de agricultura ecologica. Inscrie-­te acum la primul curs acreditat din Romania si invata de la lectori cu experienta ce trebuie sa cultivi si cum trebuie sa cultivi pentru a avea o afacere de succes. Te asteptam in perioada 20-­24 septembrie 2014 sa te  specializezi in cel mai dinamic domeniu de business.

Pe parcursul a patru zile, cursantii vor invata despre metodele de cultivare a plantelor si crestere a animalelor in sistem ecologic, precum si despre regulile pe care trebue sa le indeplineasca o ferma pentru a primi certificarea ecologica.

ZIUA 1: In prima zi de curs, participantii vor invata de la lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV, principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de combatere a daunatorilor.

ZIUA 2: Modulul de crestere a animalelor in sistem ecologic va fi sustinut de lectorul Viorica Boboc, presedinte al Asociatiei Bioavicultorilor din Romania­ BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic.

ZIUA 3: In cea de-­a treia zi de curs, dr. ing. Aurelia Caldararu va prezenta conditiile de certificare ale unei ferme ecologice, modul de etichetare al produselor ecologice si gestionarea relatiei cu furnizorii.

ZIUA 4: In ultima zi de curs, participantii vor face o vizita intr­-o ferma ecologica din zona Bucurestiului. Cursantii vor discuta despre tehnologii de productie, metode de fertilizare si tipuri de culturi si vor beneficia de indrumari si sfaturi de la un fermier cu experienta in agricultura ecologica. Deplasarea se va face cu un autocar, pus la dispozitie de organizator.

Cursul se adreseaza fermierilor care practica agricultura conventionala si vor sa aplice sistemul ecologic, tinerilor care vor sa inceapa o afacere in domeniu si reprezentantilor firmelor cu specific agricol care vor sa afle noutatile impuse de legislatia internationala in domeniu.

La finalul cursului, participantii vor sustine un examen in urma caruia vor primi un certificat acreditat de ANC (Autoritatea Nationala de Calificari) si recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, pentru ocupatia “Operator in ferme ecologice mixte”, cod COR 314205. Obtinerea certificatului este utila pentru aplicarea ca expert in programele finantate de Uniunea Europeana dar si pentru a face dovada experientei in acest domeniu.

Inscrierile se fac pana miercuri, 17 septembrie pe adresa [email protected] sau telefonic la0742.007.159. Persoana de contact : Ruxandra Simion, coordonator training.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.