OMV nu crede în verde: Chiar şi în 20 de ani petrolul şi gazele vor fi dominante.
OMV nu crede in verde: Chiar si in 20 de ani petrolul si gazele vor fi dominante.

Petrolul si gazele naturale vor continua sa fie sursele energetice dominante pe termen lung, la nivelul anului 2035 mai bine de jumatate din cererea de energie primara din Uniunea Europeana si Turcia fiind acoperita prin intermediul hidrocarburilor. Ponderea carbunelui va continua sa scada, energia nucleara se va mentine la un nivel constant, singurele cresteri urmand sa fie inregistrate in domeniul energiilor regenerabile, potrivit estimarilor facute de OMV pana in 2035.

“Chiar si peste 20 de ani, petrolul si gazele vor fi dominante”, a spus Gerhard Roiss, CEO-ul OMV, actionarul majoritar al Petrom, cea mai mare companie din Romania.
In ceea ce priveste cererea de resurse, Turcia, Europa Centrala si de Sud-Est sunt singurele care vor inregistra cresteri in urmatorii zece ani. Astfel, de la un consum de gaze naturale de 39 de miliarde de metri cubi pentru Europa de Sud Est, la finele anului 2020 in aceasta regiune cererea de gaze ar urma sa creasca la 48 de miliarde de metri cubi, in timp ce Turcia va ajunge la un consum de gaze naturale de 59 de miliarde de metri cubi de la 38 de miliarde de metri cubi in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here