Orasul Avrig este sprijinit de UE sa-si gestioneze deseurile

0
333

Uniunea Europeana finanteaza un proiect de gestionare a deseurilor menajere, in valoare de un milion de euro, bani nerambursabili, prin care orasul Avrig se va incadra in normele europene de protectie a mediului inconjurator.

Miercurea trecuta, primarul Avrigului, Gheorghe Fraticiu, a semnat contractul de finantare pentru derularea proiectului „Eco Sistem Avrig – proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deseurilor menajere”.

Valoarea totala a proiectului este de un milion de euro, iar finantarea asigurata de la Uniunea Europeana este nerambursabila. Parteneri ai Primariei si Consiliului Local Avrig pentru acest proiect sunt Consiliul Judetean Sibiu, precum si consiliile locale din comunele Turnu Rosu, Racovita, Porumbacu de Jos si Carta.

Proiectul „Eco Sistem Avrig- proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deseurilor menajere” a rezultat din necesitatea realizarii unui sistem ecologic, eficient si durabil de gestionare a deseurilor, in vederea incadrarii in cerintele si normele europene de protectie a mediului inconjurator.

Astfel, in urma cu trei luni, in cadrul sedintei ordinare, Consiliul Local al orasului Avrig a adoptat Hotararea nr.88/2007, prin care s-a aprobat documentatia tehnico-economica a obiectivului de investitii „Eco-Sistem Avrig, proiect pentru implementarea unui sistem eficient de gestionare a deseurilor menajere”. In continuare, proiectul a fost depus la ADR Centru Alba Iulia, iar la inceputul lunii in curs a fost propus pentru finantare.

Urmatorul pas a fost facut de Consiliul Local cu prilejul sedintei ordinare din data de 14 noiembrie, cand s-a adoptat Hotararea nr. 144/2007. Prin acest document a fost aprobata alocarea din bugetul local propriu a contributiei locale pentru intreaga valoare a cofinantarii in scopul utilizarii ei in cadrul proiectului mai sus-amintit.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.