Competitia ”Orasul Reciclarii” stimuleaza interesul primariilor pentru colectarea selectiva a deseurilor

0
527
Bătălia pentru "Oraşul Reciclării" s-a încheiat!
“Batalia” pentru ”Orasul Reciclarii” a inceput

Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei “Punctul Verde” in Romania si cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, lanseaza competitia ”Orasul Reciclarii” adresata primariilor de municipiu.

Initiativa isi propune sa implice si sa mobilizeze primariile pentru ca serviciile de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje sa se desfasoare in cele mai bune conditii si cantitatile colectate sa inceapa sa creasca.

In „batalia” pentru titlul de ”Orasul Reciclarii”, pe frontul deschis in perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013, s-au inrolat 20 locatii-cheie in care Eco-Rom Ambalaje sustine dezvoltarea serviciilor de colectare selectiva: Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj, Craiova, Deva, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, inclusiv Sectorul 1 si Sectorul 6 Bucuresti.

,,Am lansat aceasta competitie sub forma unei batalii imaginare intre primarii pentru a le stimula interesul pentru colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Rolul autoritatilor locale este unul semnificativ, mai ales in contextul cresterii obligatiilor de reciclare a deseului menajer impuse de recentele modificari ale legislatiei europene, respectiv romanesti. Este vorba despre reducerea lunara, cu 15%, a cantitatii de gunoi depus pe groapa si reciclarea a 50% din deseul menajer pana in 2020. ” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Victoria va fi cucerita de localitatea care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deseuri de ambalaje si care va avea un sistem de colectare selectiva de calitate: pubele de colectare accesibile populatiei, cu un aspect curat si ingrijit si deseuri de ambalaje depuse separat corect.

La finalul celor 6 luni, localitatea victorioasa va primi titlul de ,,Orasul Reciclarii” si marele premiu: o zona de picnic complet amenajata conform Legii Picnicului in vigoare. Este vorba despre proiectul ,,Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic in cadrul competitiei Eco-Rom Ambalaje “Picnic Design 2012”. Zona de picnic va fi implementata in primul trimestru al anului viitor si va fi un spatiu inedit, realizat in totalitate din module de paleti din lemn: locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, gratarele, ecranul de proiectat filme, zonele de iluminat, toate elementele se incadreaza perfect in cadrul natural, fiind totodata extrem de practice pentru activitatile de recreere in aer liber.

In cele 20 de locatii-cheie inrolate la lupta populatia are acces la serviciile de colectare selectiva a deseurilor prin cele peste 7.500 de containere speciale pentru plastic-metal, hartie si sticla, puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje.

,,Avem convingerea ca exemplul personal conteaza cel mai mult atunci cand vrei sa faci o schimbare. In acest sens, rolul primariilor este foarte important in educarea comunitatii, astfel incat gestul simplu de a colecta selectiv deseurile de plastic, sticla, metal si hartie sa devina un obicei. Fie ca cei mai responsabili si perseverenti sa invinga!” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.