Parc eolian de 800 milioane euro in nordul judetului Botosani

0
305
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Parc eolian de 800 milioane euro in nordul judetului Botosani

Pe teritoriul a patru comune din nordul judetului Botosani, respectiv Paltinis, Cotusca, Radauti Prut si Viisoara, va fi dezvoltat unul din cele mai mari parcuri eoliene din Romania. Investitia este de 800 de milioane de euro si este suta la suta privata.

Firma care investeste acesta fabuloasa suma isi are sediul in comuna Paltinis, localiate unde de altfel vor fi amplasate turbine eoliene in valoare de 500 de milioane de euro. Investitia a fost anuntata si dezbatuta astazi si in cadrul unei intalniri a oamenilor de afaceri organizata de catre Camera de Comert si Industrie. Nu se stie insa exact cine se afla in spatele acestei mega afaceri. Si se presupune ca ar fi vorba de un fond de investitii offshore.

Lucrarile propriu-zise a fost anuntate ca vor demara la sfarsitul acestei luni sau cel trziu luna viitoare si vor incepe in Paltinis cu amenajarea drumurilor de acces care vor duce la fiecare din cele 59 de turbine eoliene. Potrivit estimarilor, pe parcursul derularii investitieie, vor fi create in zona de nord a judetului cel putin 300 de locuri de munca. Intregul prooect presupune constructia de drumuri de acces la instalatii, retele de transport a energiei electrice, statii de transformare a energiei electricde si constructia mai multor cladiri administrative si tehnice. Din estimarile investitorilor, parcul va incepe sa functioneze efectiv din 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.