Parc fotovoltaic de 4 mil de euro, din fonduri europene, la Pascani

Parc fotovoltaic de 4 mil de euro, din fonduri europene, la Pascani
Parc fotovoltaic de 4 mil de euro, din fonduri europene, la Pascani

Initiativa interesanta la Pascani, din partea unui ales local. In cursul zilei de astazi, consilierul PPDD, Ioan Danu a depus la secretariatul institutiei un proiect de hotarare care, daca ar fi dus la bun sfarsit, ar aduce avantaje energetice comunitatii locale.

Mai exact, el propune ca administratia locala sa aplice un proiect din fonduri europene pentru amenajarea unui parc fotovoltaic care sa produca energie solara. Investitia ar urma sa fie facuta pe o suprafata de teren de cca 8 ha, din domeniul public, care ar fi disponibil in suburbia Sodomeni.

Pentru a fi mai convingator, initiatorul a anexat si o prognoza financiara a investitiei si chiar o simulare de studiu de fezabilitate. Din datele prezentate investitia ar ajunge la peste 4 mil de euro, doar 2% urmand sa fie cofinantare de la bugetul local, restul din fonduri europene.

,, Proiectul este perfectibil costurile prezentate fiind orientative. Important este ca Primaria si Consiliul local sa faca ceea ce trebuie pentru demararea unui astfel de proiect , obtinerea finantarii si implementarea lui…” a spus pentru ziarul Orizont.info consilierul Iaon Danu.

Interesant este ca proiectul consilierului pepededist ar putea obtine chiar sprijinul primarului. Dumitru Pantazi a spus ca orice initiativa de obtinere de fonduri europene este binevenita.

,, Nu stiu nimic de acest proiect dar orice initiativa de obtinere de fonduri europene este binevenita. Primaria a mai primit o astfel de propunere de realizare a unui parc fotovoltaic dar in partenereiat public-privat. Cand am solicitat lamuriri in legatura cu realizarea lui asa-zisii investitori nu au mai dat nici un semn de viata…” a spus ediul pascanean pentru ziarul Orizont.info.

Mentionam ca tot astazi, consilierul Ioan Danu a depus la secretariatul institutiei inca un proiect de hotarare. Este vorba despre propunerea de a fi instalate pe masinile Primariei si cele ale regiilor din subordinea Consiliului local aparate de tip GPS pentru monitorizarea traficului si a consumului de combustibil. Pana acum subiectul a fost intens mediatizat, dupa ce consilierul a cerut, in zadar, ca Primaria sa initieze un astfel de proiect.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente