Parlamentul European ofera un exemplu bun in combaterea schimbarii climatice

0
345

Dorind sa ofere un exemplu de urmat in protejarea mediului inconjurator, Parlamentul European a adoptat un plan de actiune pentru reducerea propriilor emisii de CO2 cu 30% pana in 2020. Printre masurile propuse se numara reducerea consumului de energie si incurajarea angajatilor sa foloseasca bicicleta sau trenul atunci cand nu au neaparata nevoie de masina.
reciclarea hartiei
In fiecare an:

* folosirea energiei verzi la Parlamentul European evita emiterea a 18.000 de tone de CO2 – care ar fi rezultat din folosirea resurselor de energie traditionale
* prin folosirea hartiei reciclate, Parlamentul European reduce emisiile de CO2 cu 800 de tone
* reducand consumul de energie cu 25% in ultimii trei ani, Parlamentul European reduce emisiile de CO2 cu 2.500 de tone.

Parlamentul European ia multe decizii privind protejarea mediului inconjurator si reducerea gazelor cu efect de sera in Uniunea Europeana.

Saptamana trecuta, Biroul Parlamentului a trecut insa la fapte, introducand masuri care sa permita reducerea amprentei carbon a institutiei cu 30% pana in 2020 – prin comparatie cu nivelul din 2006.

Consumul de energie a fost redus cu 25%

Printre aceste masuri se numara ameliorarea performantei energetice a cladirilor Parlamentului European (prin folosirea energiei fotovoltaice sau termale), incurajarea angajatilor sa foloseasca bicicleta sau mijloacele de transport in comun, lansarea unui plan de comunicare pentru sensibilizarea personalului si incurajarea furnizorilor sa reduca emisiile de carbon.

Acest plan de actiune arata angajamentul Parlamentului European de a adopta standarde ecologice. Din 2007, Parlamentul European a inceput sa implementeze standardele EMAS si a reusit deja sa indeplineasca mai multe obiective: toata hartia folosita in cadrul Parlamentului este reciclata si nu contine clor, computerele sunt inchise automat seara, iar consumul de energie din cladirile certificate EMAS a fost redus cu 25%.

Sursa: Parlamentul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.