Produse bio pentru bebe

BiolateriaVa recomandam produsele bio pentru bebelusi marca Sunval de la magazinul online de produse bio www.biolateria.ro

Copiii trebuie feriti nu numai de chimicalele din alimentele con-ven-tio-nale, ci si de cele care se regasesc din belsug in produsele de ingrijire corporala. Mai mult, si femeile insarcinate ar trebui sa treaca la cosmeticele bio.

Sistemele imunitar, ner-vos si hormonal al bebelusilor sint foarte vulnerabile la chimicale. De aceea, ei trebuie feriti de alimente care contin pesticide si alte chimicale folosite in agricultura conventionala, hormoni, antibiotice si E-uri. Insa nu numai substantele toxice din mincare le pot pune copiilor sanatatea in pericol, ci si chimicalele care se regasesc din belsug in produsele de in-gri-jire corporala con-ven-tio-nale: sapunuri, sampoane, creme sau lotiuni. Produsele conventionale, chiar daca sunt speciale pentru cei mici, con-tin foarte multe substante chi-mice de sinteza. Iar acestea se ab-sorb in piele si pot provoca iri-tatii, alergii sau chiar boli mai grave. Solutia o re-pre-zin-ta produsele de ingrijire ecologice care, desi mai scumpe, reduc considerabil acest risc. Desi piata cosmeticelor si produ-se-lor de ingrijire corporala bio este la inceput in Ro-ma-nia, ma-micile care vor sa-si protejeze bebelusii de chimicale au solutii.

COSMETICE. De exemplu, in maga-zi-nele Beautik din Bucuresti – Piata Do-me-nii, Bulevardul Sin-cai nu-ma-rul 1-1A si Bulevardul Titu-les-cu numerele 4-8 -, din Cluj si Iasi exista o ga-ma de produse destinata special ingriji-rii corporale a be-belusilor – Er-baviva. Aceasta cuprinde sam-poane, creme si sapunuri din plante organice. Astfel de pro-duse se gasesc si la magazinul Leacul din Bucuresti – Stra-da Hatmanul Arbore, nu-ma-rul 11. Parintii care nu sunt din Bucuresti le pot cum-p-ara micutilor cosmetice de pe internet. In magazinul on-line Rangali (www.rangali.ro) se gasesc balsamuri calmante, creme de corp, creme care cal-meaza disconfortul cauzat de dermatita de scutec, diverse sortimente de sampoane si geluri de dus, sapunuri si chiar spumant de baie.

DETERGENTI. Si cum bebelusii pot intra in contact cu chimicalele si prin intermediul hainutelor, este bine ca detergentii conventionali sa fie inlocuiti cu cei bio. O gama larga de astfel de produse se gasesc in magazinul virtual www.elemental.ro, dar si in magazinul Leacul.

Pentru perioada sarcinii

Pentru a avea copii sanatosi, mamele trebuie sa aiba foarte multa grija si la produsele pe care le folosesc ele in timpul sarcinii. Pentru ca exista studii medi-cale care au demonstrat ca produsele chimice absorbite de organismul mamelor pot afecta fetusul. De aceea este bine ca femeile insarcinate sa inlocuiasca sa-pu-nu-rile, sampoanele, deodorantele, cremele si produsele de machiaj conventionale cu cele ecologice. Astfel de produse pot fi cumparate atit din magazinele prezentate deja, dar si din magazinul Natural Paris din Bucuresti (Calea Grivitei, numarul 33). De asemenea, pentru proaspetele mamici exista produse de intretinere bio, special concepute pentru ca trupul lor sa nu ramina cu sechele – vergeturi, de exemplu – dupa sarcina.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *