Proiectele solare au atras investitii de un miliard de euro anul acesta

Proiectele solare au atras investitii de un miliard de euro anul acesta
Proiectele solare au atras investitii de un miliard de euro anul acesta

Valoarea proiectelor solare puse in functiune in pri­me­le unsprezece luni ale anului a depasit pragul de un mi­liard de euro. In ciuda incertitudinilor legislative, capacita­tea pro­iectelor finalizate a crescut in aceasta perioada de 15 ori fa­ta de cea instalata la finalul anului trecut. Gigantul sud-co­­reean Samsung este pro­prietarul celui mai mare parc solar care functio­neaza acum in Romania.

Potrivit datelor Transelectrica, la finalul lunii noiembrie in Romania func­tionau parcuri solare cu o capa­ci­ta­te de 740,4 MW, echivalentului in putere al unui reactor al cen­tra­lei nucleare de le Cernavoda. La finalul lui 2012 insa, tot datele Transelec­tri­ca arata ca in Romania functionau nu­mai 49,3 MW, ceea ce inseamna ca in unsprezece luni de zile dimen­siu­­nea proiectelor a crescut de 15 ori.

Cum potrivit datelor din pia­ta si in­for­ma­tiilor publicate de Autoritatea Nationala de Re­­gle­mentare in domeniul Energiei (ANRE) pentru a mon­ta un megawatt in­tr-un proiect solar sunt necesare investitii cu­prinse intre 1,3 si 1,8 milioa­ne de euro, re­zulta ca la un pret mediu de 1,55 milioane de euro domeniul a atras anul acesta sume de peste un miliard de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente