România va acorda Moldovei 300 mii euro pentru crearea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi produsele de origine non-animală
Romania va acorda Moldovei 300 mii euro pentru crearea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide in plante, sol si produsele de origine non-animala

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov si ambasadorul roman la Chisinau Marius Lazurca au semnat ieri Memorandumul de Intelegere intre Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare al R. Moldova si Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei in domeniul asistentei pentru dezvoltare, referitor la implementarea Proiectului privind crearea si functionarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide in plante, sol si produsele de origine non-animala.

Potrivit ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, echipamentul in valoare de 300 de mii de euro urmeaza a fi instalat in laboratorul pentru verificarea produselor alimentare al Centrului de Carantina, Identificare, Expertize si Dezinfectare a Productiei. Ministrul a mai specificat ca asistenta din partea Romaniei are o semnificatie aparte in contextul activitatilor desfasurate de minister in scopul fortificarii Agentiei de Siguranta a Alimentelor, fara fondarea careia este imposibila apropierea R. Moldova de Uniunea Europeana. Ministrul a adus multumiri Guvernului Romaniei, care prin aceasta donatie a confirmat sprijinul pentru tara noastra in parcursul ei european.

Dupa semnarea documentului, ambasadorul Marius Lazurca a declarat ca donatia echipamentului de testare se inscrie in contextul intensificarii relatiilor de conlucrare intre R. Moldova si Romania, relatii, care sunt materializate si prin transpunerea in fapt a altor proiecte din domeniul agricol. Seful misiunii diplomatice romane si-a manifestat increderea ca semnarea acordului de comert liber cu UE va avea loc anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here