Rosia Montana Gold Corporation ar putea investi si in industria alimentara

 Rosia Montana Gold Corporation ar putea investi si in industria alimentara
Rosia Montana Gold Corporation ar putea investi si in industria alimentara

Compania Rosia Montana Gold Corporation s-ar putea angaja in realizarea a trei obiective agro-alimentare in judetul Alba, respectiv un abator si o fabrica de industrializarea carnii, o fabrica de industrializarea laptelui si un centru de achizitie si prelucrare a fructelor de padure. Prefectul judetului, Gheorghe Feneser, a inaintat o solicitare ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, in care a cerut ca, in obtinerea avizelor si autorizatiilor de catre Compania Rosia Montana Gold Corporation, sa se introduca si obligativitatea investitorului de a se implica in realizarea acestor trei obiective.

“Toate aceste obiective le-am prezentat ministrului Daniel Constantin si au fost incluse intr-o propunere oficiala catre RMGC. Mai mult, in dis¬cutiile pe care le-am purtat la Rosia Montana, acestia s-au aratat interesati de astfel de investitii, precizand ca o mare parte din produsele prelucrate acolo vor fi cumparate de angajatii RMGC, dar si de unitatile de cazare pe care compania le va deschide in zona”, ne-a spus prefectul judetului Alba.

Valoarea celor trei investitii ar fi de aproximativ la 6-7 milioane de euro, pe langa cele din sectorul minier. Potrivit lui Gheorghe Feneser, localnicii din zona au nevoie de toate cele trei unitati agro-alimentare, iar cererea de carne si lapte va fi in crestere, odata cu demararea proiectului minier care va atrage mai multi turisti. Domnia sa a adaugat ca in zona nu exista nici abator, nici fabrica de procesare a laptelui.

Reprezentantii RMGC nu au dorit sa comenteze pe marginea discutiilor ce sunt in derulare cu statul roman, insa au precizat ca isi vor indeplini orice obligatie isi vor asuma in urma negocierilor. De asemenea acestia au mentionat ca au in vedere dezvoltarea altor investitii pe langa cele miniere. “In paralel cu dezvoltarea proiectului minier, compania Rosia Montana Gold Corporation are in vedere si alte investitii, inclusiv de dezvoltare a afacerilor locale”, ne-au spus reprezentantii companiei.
In acest moment, autoritatile statului roman si RMGC deruleaza negocieri pentru a stabili exact obligatiile care revin fiecarei parti in implementarea proiectului minier si a proiectelor conexe.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente