S-au reaprins incendiile in Bucegi si Muntii Rodnei

0
537
Vreme extremă în lume: California se confruntă cu incendii devastatoare, iar Mexic şi India cu inundaţii de proporţii
S-au reaprins incendiile in Bucegi si Muntii Rodnei

Nu s-au stins bine flacarile care au mistuit hectare intregi de padure si vegetatie si au reizbucnit doua dintre incendiile care au fost stinse cu greu de autoritati. Dupa ce in urma cu doua saptamani un incendiu a devastat mai bine de 2.000 de metri patrati de padure in Masivul Bucegi, acesta s-a reaprins in urma temperaturilor ridicate din ultimele zile. Flacarile au fost observate de turisti care alarmati au anuntat autoritatile si pompierii inca din noaptea de sambata spre duminica.

Conform sefului Serviciului Salvamont din Busteni, Gheorghe Haiduc, focul s-ar fi reaprins din cauza stratului vegetal care contine ace de pin dar din fericire incendiul nu este de aceeasi amploare cu cel de acum doua saptamani, acesta putand fi tinut sub control si impiedicat sa se extinda.
Incendiul din Masivul Bucegi nu este singular, flacarile cuprinzand si zone de teren din Muntii Rodnei unde 40 de hectare au fost afectate. Purtatorul de cuvant ISU Maramures a declarat ca sesizarea privind acest incendiu a fost facuta de catre angajati ai Ocolului Silvic Borsa, care supravegheau zona. Flacarile par sa fi cuprins zona Gura Baii, care a fost afectata de un incendiu si saptamana trecuta. Zona se afla la peste 1.000 de metri altitudine fara a fi surse de apa in apropiere ceea ce face fumul foarte dens si vizibilitatea redusa. Conditiile de interventie sunt critice si singura forma de lupta cu flacarile va fi si de aceasta data prin utilajele forestiere cu care se vor curata fasii de teren pentru a impiedica extinderea focului.

Vara aceasta canicula a aprins mai multe zone de munte acoperite cu paduri si vegetatie, afectand peste 550 de hectare de teren in 11 judete din tara, conform informatiilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.