Sanatate eco/Glicemia, sub control

Persoanele cu afectiuni diabetice, dar si cele interesate de un stil de alimentatie sanatos, care sa optimizeze nivelul glicemiei, pot cumpara acum produse bio cu indice glicemic scazut.
produse cu index glicemic scazut
Magazinul bio Natura Food din Capitala – situat la parterul unui bloc din ansamblul rezidential Quadra Place din Parcul Politehnica – ofera, de saptamana aceasta, o gama de alimente ecologice cu indice glicemic scazut marca Saveurs Attitudes Naturgie. Gama cuprinde produse din cereale integrale – musli (17-19 lei), orez integral, tarata de grau si ovaz (6,5 lei), paine prajita, biscuiti – si produse „sarate” – tot felul de paste din grau durum integral (10-12 lei punga), cuscus, sosuri pentru paste, supe, legume la borcan. In oferta la Natura Food se regasesc si specialitatile numarul unu ale producatorului francez – gemurile de fructe 100% fara zaharuri adaugate (19-25 lei borcanul de 310 grame) -, dar si compoturi de fructe si ciocolata neagra (16 lei). Bineinteles, si aceste „ispite” dulci sunt bio si au indice glicemic scazut.

AVANTAJE
Indicele glicemic (IG) este masura impactului unui gram de glucide continute de un anumit aliment asupra glicemiei – nivelul glucozei in sange, masurat in gram pe litru -, potrivit Loredanei Chirileasa, director de dezvoltare al operatorului eco Management & Development Services, importatorul si distribuitorul acestor produse. IG este masurat pe o scala de la 1 la 100. In categoria produselor cu IG scazut intra cele in cazul carora acest indicator nu depaseste valoarea 55. Practic, produsele cu indice glicemic scazut cresc glicemia mai putin. In opinia prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, „produsele Naturgie cu IG scazut se adreseaza persoanelor cu afectiuni diabetice, dar este recomandata consultarea medicului curant pentru alegerea produselor si a cantitatilor aferente”. Produsele cu IG scazut se adreseaza si femeilor insarcinate, pentru a reduce riscul de aparitie a diabetului postnatal, dar si celor in-teresati de „un stil de alimentatie sanatos, care sa optimizeze nivelul glicemiei, extrem de important pentru mentinerea unei stari de sanatate durabila”, apreciaza prof. dr Mencinicopschi.

In cazul persoanelor care nu sufera de afectiuni diabetice, nu este obligatoriu ca glucidele ingerate in decursul unei zile sa provina numai de la alimente cu IG scazut. Regula de aur este echilibrul.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *