Scandal – Plasma tv nu e destul de „eco” pentru UE

0
441

In plina criza economica, simtita si pe piata electronicelor, oficialii UE gandesc un proiect de care nu avea nevoie nici un producator IT: interzicerea comercializarii anumitor modele de plasma tv.
plasma tv
Motivul scandalului este acela ca televizorul bazat pe aceasta tehnologie ar fi un mare cosumator de energie. Potrivit dailymail.co.uk, oficialii UE considera ca plasma tv este un fel de „4×4” din locuinte: consuma de patru ori mai multa energie si emit de patru ori mai mult dioxid de carbon decat „batranele” (si pe cale de disparitie) televizoare cu tub catodic.
Cuprinsa de febra politicii „verzi”, UE a luat in vizor si plasmele, urmand ca o lege in acest sens sa fie votata in primavara. Decizia Bruxelles-ului nu afecteaza totusi si noile produse, respectiv cele cu stampila „eco”: impact redus asupra mediului. In ceea ce priveste televizoarele LCD, acestea indeplinesc criteriile „verzi” ale Bruxelles-ului. Conform unui sondaj realizat in vara anului trecut de LG, peste 20% dintre romani isi manifestasera intentia de a achizitiona LCD sau plasma in cursul urmatoarelor 12 luni.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.