Seceta prelungita in sudul Europei si America de Nord. „E timpul sa ne pregatim pentru ce e mai rau!”

Seceta prelungita in sudul Europei si America de Nord. "E timpul sa ne pregatim pentru ce e mai rau!"

Seceta prelungita in sudul Europei si America de Nord. Iata avertismentul Grupului interguvernamental de experti privind evolutia climei. Raportul privind schimbarile climatice nu aduce vesti foarte bune.

E timpul sa ne pregatim pentru ce e mai rau, avertizeaza raportul Grupului interguvernamental privind schimbarile climatice. Estimarile arata ca valurile de canicula tot mai frecvente, seceta tot mai accentuata si ploile violente sunt principalele efecte ale incalzirii climei.

„Principalul mesaj” al raportului publicat de Grupul interguvernamental de experti privind evolutia climei este ca stim destul de multe pentru a lua decizii bune in gestionarea catastrofelor climatice.

Potrivit raportului, exista „semne care arata ca schimbarile climatice au provocat fenomene meteo extreme” in ultimii 50 de ani. Mai mult, acestea s-ar putea intensifica in urmatoarele decenii.

Urmeaza perioade de seceta tot mai lungi si mai intense in anumite regiuni, precum Europa de Sud si mai ales in regiunile mediteraneene, dar si in zona centrala a Americii de Nord. Cele mai vulnerabile zone sunt marile orase din state in curs de dezvoltare, zonele de coasta si statele insulare mici, precizeaza documentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *