Seminar pe teme actuale din ecologie la Focsani

0
328
Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene
Agricultura ecologica va beneficia, in urmatorii 7 ani, de peste 200 mil. euro fonduri europene

agriculturaVineri, 27 februarie, incepand cu ora 11.00, sunteti invitati la Seminarul pentru Agricultura ecologica ce se va desfasura la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea, din Focsani.

Vor fi discutate teme actuale, cu deosebit impact asupra problemelor pe care le confruntam in domeniu. Amintim doar cateva dintre prezentarile ce vor fi sustinute: Principiile agriculturii ecologice – Ing. Ion Rosu, Director executiv OJCA Vrancea, Legislatia in vigoare care reglementeaza activitatile din agricultura ecologica – Ing. Ioana Corobete, OJCA Vrancea, Avantajele utilizarii produselor ecologice in agricultura – Bioma Agro Ecology Co, precum si alte referate sustinute de reprezentanti ai Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea si alti invitati speciali.

Evenimentul organizat de firma Bioma Agro Ecology in colaborare cu Agentia Nationala de Consultanta Agricola si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Vrancea isi propune sa aduca un plus de informare a producatorilor si a publicului larg asupra conceptelor de ecologie, protectia mediului, agricultura ecologica, concepte care evidentiaza tot mai mult recursul la potentialul biologic ca mijloc de imbunatatire a calitatii vietii si a mediului inconjurator.

De asemenea, pentru toti cei interesati, va exista si posibilitatea achizitionarii de inputuri pentru agricultura ecologica (amelioratori si fertilizatori ecologici, fertilizatori foliari, fertilizatori avand caracter fito-sanitar pentru combaterea plantelor infestante si parazitare, a insectelor daunatoare, bolilor, patogenilor), precum si produse ecologice pentru industria alimentara (vinificatie, mezalarie, conservate din carne, produse lactate si branzeturi), protectia mediului (igienizarea toaletelor, eficientizarea foselor septice, dezincrustarea instalatiilor, epurarea apelor reziduale, gestionarea deseurilor si gunoiului organic, tratarea terenurilor infestate cu produse petroliere, radioactive), zootehnie (ihticultura ambientala, furajare zootehnica, asimilarea dejectiilor animale, neutralizarea fainurilor animale, tratarea carcaselor reziduale, stabilizarea metabolica a animalelor de casa).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.