Sucurile de fucte, nocive

Sucurile de fructe, considerate de multe persoane drept un mod sanatos de a incepe ziua, contribuie la cresterea cu 25% a riscurilor de aparitie a diabetului de tipul II, asociat unei diete nepotrivite si obezitatii, potrivit dailymail.co.uk. Autorii studiului, cercetatorii de la Scoala de medicina Harvard, sustin ca fructele intregi sint insa benefice, putind ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, care numai in Marea Britanie afecteaza circa 2,5 milioane de persoane. Potrivit studiului, un pahar cu suc de fructe consumat zilnic creste riscurile de diabet cu 24%. Multe persoane consuma in fiecare zi cite un pahar de suc de fructe, insa nutritionistii avertizeaza ca, in acest caz, moderatia este vitala. Oamenii ar trebui sa se orienteze spre o gama variata de fucte si legume, avind in vedere efectele pozitive pe care acestea le au asupra sanatatii.

Cercetatorii atrag atentia ca, desi sucurile au beneficiiile lor, asigurind vitamina C, trebuie sa fim atenti, intrucit pot contine foarte mult zahar. Aflat in exces in singe, acesta afecteaza multe organe din corp, precum ochii, rinichii si inima.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *