Temperaturi mai mari cu 4 grade pana in 2050

Temperaturile globale ar putea creste cu 4 grade Celsius pana in 2050 daca nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera se mentine, se arat intr-un studiu citat de Reuters.temperatura

“Rezultatele noastre sunt asemanatoare cu cele obtinute de Grupul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice din cadrul Natiunilor Unite (IPCC), insa arata ca ne-am putea confrunta cu schimbari si mai drastice”, a declarat Debbie Hemming, co-autorul studiului publicat la inceputul unei conferinte despre schimbarile climatice, sustinuta la Universitatea Oxford.

Liderii din principalele tari poluante au admis ca este adevarat ca temperaturile nu ar trebui sa depaseasca cu 2 grade Celsius nivelul pre-industrial admis.

IPCC a primit premiul Nobel in 2007 pentru raportul AR4 in care se arata ca temperaturile ar putea creste cu 4 grade Celsius pana in 2050. Insa studiul prezentat la Oxford arata ca acest lucru s-ar putea intampla mai devreme de 2050 si a prezentat si modelul “ciclurile carbonului”.

In ultimul deceniu temperatura globala a crescut cu 0,7 grade Celsius. In cazul in care temperaturile vor creste cu mai mult de 4 grade Celsius exista posibilitatea ca in regiunea Arctica sa creasca cu 15 grade iar in sudul si vestul Africii cu 10 grade. Asemenea temperaturi ridicate in regiunea Arctica ar duce la topirea permafrostului, care tine inchis metanul.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente