Terminatorii balenelor se plang de…incalzirea globala

0
457

Asa-numitul program de cercetare stiintifica asupra balenelor, derulat de japonezi si condamnat de lumea intreaga intrucat este in realitate vanatoare in cel mai deplin sens al cuvantului, a dat la iveala date noi asupra cetaceelor, relateaza „The Guardian”.
protectia balenelor

De fapt, de peste doua decenii Japonia sfideaza normele internationale, iar vasele nipone au incarcat mii de balene macelarite in toate apele Antarcticii. Considerat scandalos de intreaga opinie publica, programul „stiintific” pretinde ca balenele pierd serios in greutate din cauza incalzirii globale care le afecteaza direct hrana. Observatiile s-au derulat pe un numar de 4.500 de cetacee ucise din anii `80 pana in prezent. Evident, cercetatorii japonezi afirma ca marea lor „descoperire” n-ar fi putut fi facuta decat daca ar fi ucis animalele.
Mai mult, potrivit „The Guardian”, niponii au publicat rezultatele „studiului” intr-un jurnal stiintific din Occident, miscare menita sa dea o oarecare „respectabilitate” vanatorii deghizate. Opinia publica – de la politicieni la ecologisti – se teme insa ca Japonia cauta motive de a incepe casapirea balenei cu cocoasa, pentru prima oara dupa 50 de ani.
Expertul norvegian Lars Walloe, care s-a alaturat echipelor japoneze, a sustinut punctul de vedere conform caruia speciile de balene au intrat intr-o competitie pentru hrana care le pune existenta in pericol. Walloe declara, citat de publicatia mentionata, ca grasimea in scadere va face ca animalele sa nu mai poata suporta temperaturile din apele reci si le va afecta dramatic reproducerea.
Doar ca cercetatorii din lumea intreaga sunt sceptici vizavi de asa-numitele rezultate ale studiului si considera ca Japonia cauta tot felul de scuze pentru a continua nestingherita macelul . Australienii, spre exemplu, studiind cu atentie toate aceste cercetari, le-au declarat irelevante, ba mai mult, chiar periculoase date fiind brutalitatea cu care sunt ucise balenele si revoltatoarele experimente prin care s-a incercat nici mai mult nici mai putin decat fertilizarea incrucisata a gigantilor oceanelor cu oi sau vaci.
In concluzie, noteaza „The Guardian”, potrivit lui Mark Simmonds, directorul stiintific al |Societatii pentru Conservarea Balenelor si Delfinilor, „vanatoarea balenelor nu are nimic in comun cu stiinta si nu exista motive presante, din punct de vedere al conservarii speciei, care sa justifice asa ceva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.