Toshiba investeste 37 milioane de euro in doua parcuri solare din Brasov

0
405
Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia
Energia verde din Avrig atrage atentia investitorilor din Elvetia
Toshiba investeste 37 milioane de euro in doua parcuri solare din Brasov
Toshiba investeste 37 milioane de euro in doua parcuri solare din Brasov

Compania Toshiba Transmission and Distribution, subsidiara a corporatiei japoneze Toshiba, construieste in judetul Brasov doua parcuri de productie a energiei din surse fotovoltaice in pentru firma Energreen Investment Europe din Luxemburg.

Investitia in constructia celor doua parcuri fotovoltaice se ridica la aproximativ 37 milioane de euro, iar proiectele sunt derulate prin intermediul firmelor Elisolar si Vis Solaris, ambele controlate de Energreen Investment Group.

Elisolar are in constructie un parc solar de circa 5 MW in localitatea Halchiu, judetul Brasov, iar firma Vis Solaris are in derulare un proiect fotovoltaic de 17 MW in Hoghiz, acelasi judet.

„Toshiba este antreprenorul lucrarilor. Speram ca parcul fotovoltaic de la Halchiu sa fie finalizat pana la sfarsitul acestui an”, a declarat agentiei MEDIAFAX Cristian Blaj, administratorul Elisolar.

Compania Toshiba Transmission and Distribution furnizeaza echipamente pentru distributia electricitatii pentru fabrici, ansambluri rezidentiale si unitati de productie a energiei.

Principalul actionar al Energreen Investment Group este firma americana de servicii financiare Clarion.

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 410 MW.

Statul sprijina productia de energie verde prin sistemul certificatelor vezi. Fiecare producator primeste gratuit de la Transelectrica un anumit numar de certificate verzi pentru energia pe care o produce si o livreaza in retea.

Mai departe, producatorii vand aceste certificate verzi catre furnizori, care sunt obligati prin lege sa le cumpere, scopul fiind ca o anumita parte din consumul final de energie sa fie asigurata de sursele regenerabile. Furnizorii isi recupereaza costurile cu achizitia certificatelor verzi prin includerea in tarife a acestor cheltuieli.

Guvernul a hotarat insa, in luna iunie, sa reduca sprijinul acordat prin sistemul de certificate verzi pentru productia de energie din surse regenerabile. Decizia a fost criticata de companii si de asociatiile producatorilor de energie verde, dar investitiile in astfel de proiecte continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.